MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta hosszú idényre készül

2013.05.19. 12:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti.jpgRemekül szerepeltek az elmúlt hétvégén a magyar versenyzők Szegeden, a kajak-kenu Világkupa-sorozat idei első viadalán. A csapat – mint a legeredményesebb nemzet - 18 érmet - hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot gyűjtöttek a viadalon.

Kozák Danuta két számban volt érdekelt, abban a kettőben, melyekben tavaly olimpiai bajnoki címet szerzett. A női K-1 500 méteren az Újpest kiválósága nagy csatát vívott az immár szerb színekben versenyző Ruzicic-Benedek Dalmával, valamint két német riválisával, s végül szoros befutó után a harmadik helyen ért be Benedek és a rutinos német Katrin Wagner-Augustin mögött.

„Igazából nem tudtam száz százalékosan készülni a Világkupára, mondhatni ez amolyan edzésverseny volt számomra. Úgy készültem rá, hogy itt lesznek nemzetközi színvonalú versenyzők és velük kell mennem egy pályát, úgy hogy mindenki máshol tart a felkészülésben. Érződött is hogy nekem két hét múlva kell igazán megmérettetnem magam, a koncentrációm még nem tökéletes.” – mondta a verseny után egy nappal Danuta.

Elárulta, Kiélezettebb volt a helyzet, mint egy sima edzésen, próbált egyszerre jó eredmény hozni és nem rágörcsölni a versenyre. Voltak olyan nemzetek, melyek versenyzői már túl vannak országuk válogatóján, így már csúcsformában voltak, míg a győztes Benedeknek épen ez volt a szerb válogató is egyben, így érthető volt, hogy számukra minél fontosabb volt a jó eredmény elérése.

„Én még nem vagyok csúcsformában, remélem két hét múlva, a válogatóra leszek abban. Biztos vagyok benne, hogy akkor jobbat megyek majd. Voltak hibáim, a folytatásban a 200-on is kell még dolgozni, és az 500 méteren is van javítani való” – értékelt az ötszörös világbajnok klasszis.

Danuta szerint reális hogy nem tudott nyerni, hiszen az idény hosszú és szeptemberben a világbajnokságon kell majd jól szerepelni. „Az idény elején túl korán túl jól menni általában nem kifizetődő. Ennek megfelelően nekünk két hét múlva lesz az első igazán fontos verseny”.

Kozák elmondta, a verseny után még beszélgetni is tudott Benedekkel, akinek gratulált, és még sztorizgatni is volt kedvük egymással.

A női kajaknégyeseknél az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina a második helyre szorult a lengyelek mögé. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a negyedik helyen ülő Fazekas napok óta beteg volt, így nem tudott százszázalékos teljesítményt nyújtani.

„Mindenki az egyesre, párosra készül, ez látszott is, mert nem voltunk ott fejben, nem tudtunk felkészülni úgy erre a versenyre, hogy versenyben legyünk olyan nemzetek kvartettjeivel, ahol velünk ellentétben már megvan a négyesek összeállítása. Ennek ellenére nagyon élveztem ismét a lányokkal evezni” – összegezte a négyes múlt hétvégi versenyét.

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr815306690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása