MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Mostanra már hozom azokat az időket, mint tavaly

2013.06.09. 11:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgHarmincöt tagú csapat képviseli Magyarországot a portugáliai Montemor-o-Velhóban jövő péntektől vasárnapig sorra kerülő kajak-kenu Európa-bajnokságon, amelyen Storcz Botond szövetségi kapitány tíz érmet remél. A tízből az egyiket Kozák Danutától, aki tavaly egyesben nem indult, két éve viszont 500 méteren Eb-győztes lett.

A Londonban aranyérmes női kajaknégyes átalakult, mivel sem Szabó Gabriella, sem Fazekas-Zur Krisztina nem ért el olyan eredményt a válogatóversenyen, hogy kiharcolja a jogot a csapatba és a hajóba kerülésre. Az egyes és páros teljesítmények alapján Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Douchev-Janics lesz tagja a kvartettnek.

Kozák Danuta a felkészülésével kapcsolatban elmondta, pontosan úgy érzi magát, ahogy kell egy héttel a válogató után és két héttel az Európa-bajnokság előtt.

„Azzal, hogy megnyertem 500 egyesben a válogatót, lejött rólam egy teher. Ugyanakkor tudom, hogy azért még nincs vége az évnek, ugyanúgy készülünk tovább az Eb-re, a második válogatóra, és az év legfontosabb versenyére, a duisburgi világbajnokságra” – mondta a tavalyi olimpia legeredményesebb magyarja.

Az Újpest klasszisa kiemelte, fontos számára a hamarosan közelgő portugáliai Eb is, de nem titkolja, a vb az idei fő cél. „Elég későn lesz a vb, tehát hosszú idény elé nézünk. Ennek ellenére az Eb-t sem szabad leírni, hiszen a nemzetközi mezőnyből is mindenki készül rá” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok.

Danuta elárulta, igazából mentálisan más az idei év a tavalyihoz képest, hiszen tavaly volt az olimpia, és előtte volt három év „kemény alapozás” úgy indultak neki. Úgy véli idén nincs olyan alapja az egésznek, mint a tavalyi évben, ennek ellenére roppant elszánt.

„A londoni játékok után elég sokat kihagytam, és ez őszintén szólva, kicsit megzavart. Az olimpia után kicsit lazább az ember, én is kiengedtem kicsit, de most már ismét keményen készülök” – mondta őszintén arról, hogy tavaly ősszel nem az edzéseké volt a főszerep az életében.

Az ötszörös világbajnok elmondta, nem is fejben, inkább izomzatában érezte meg a kihagyást az idei felkészülés elején. „Az elején nagyon nehéz volt, az izmaim nem úgy reagáltak, ahogy szerettem volna, ez kicsit lenyomott hangulatilag is, de mostanra már hozom azokat az időket, mint tavaly. Ugyanakkor látom, ha kevesebbet hagytam volna ki, akkor szerintem könnyebb lenne az idei év” – mondta mindezt egy Világkupa harmadik hely és egy megnyert válogató után.

(Fotó:mti.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr395351771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása