MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Nyugdíjba vonultattam a kabalámat

2013.06.14. 11:02 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegPéntektől vasárnapig a portugáliai Montemor-o-Velhóra figyel a sportvilág, hiszen itt rendezik a kajak-kenu Európa-bajnokságot. Kovács Katalinnak ez már a sokadik kontinensvetélkedője, ennek ellenére izgalommal telve várja a rajtot.

„Szerdán délután utazunk, egyelőre még nem izgulok, de kint biztos lesz rajtam egy kis rajt előtti izgalom. Várom már, hogy ki milyen formában van, a magyar és a nemzetközi mezőnyből is, és kíváncsi vagyok, ki, hogy fog menni” – mondta olyan lelkesedéssel, mint ha élete első világversenyére készülne.

Az elutazás előtti napokban még számos elintéznivalója volt, és nagyon félt tőle, hogy a budapesti árvíz miatt nehéz lesz közlekednie, de mint elmondta, kellemeset csalódott a közlekedésben, hiszen az edzésre is előbb ért le, mint normál körülmények között szokott.

Ez az Eb azonban más lesz számára a korábbi világversenyeknél. „Nyugdíjba vonultattam a kabalámat, a malackás hajgumimat. Már annyira elhasználódott, hogy itt az ideje, hogy megváljak tőle. Külső szemlélőnek talán fel sem tűnt, de már nagyon csúnya volt” – mondta arról a tárgyról, amelyik többek között három olimpiai bajnoki címhez is „hozzásegítette”.

Kovács már korábban elmondta, hogy napenergiával működik, így nem is meglepő, hogy már most tudja milyen idő vár rá Portugáliában. „Az időjárást már megnéztem jó lesz, de szeles. Ez azonban ugyanúgy jelenthet előnyt, mint hátrányt”.

A harmincegyszeres világbajnok elmondta, ezen a pályán még nem versenyzett, de ez nem is igazán hozza lázba, inkább a versenyzőkre kíváncsi. „Nem titok, hogy nálunk a vb az, amire mindenki hegyez, ugyanakkor komoly presztizse van az Eb-nek is. Nekünk még a második válogató is hátra van, és arra legalább olyan fontos felkészülni, mint a mostani Eb-re” – mondta arról, mi vár még a kajakosokra, kenusokra a nyáron.

Nagyon kíváncsi az új összetételű négyesre is, melyben Kárász Anna személyében egy fiatal tehetség is szerepet kap. Kovács elmondta, amikor ő bekerült a legjobbak közé, többnyire fiatalok alkották a négyest a rutinos Kőbán Rita mellett.

„Bízom benne, hogy Annát doppingolja a lehetőség, és nekünk is egy új lökést ad a jelenléte, hiszen hiába három olimpiai bajnokkal van egy hajóban, a múltból mi sem tudunk megélni és nekünk is bizonyítani kell” – mondta arról, mennyire elszánt a Kárász, Kozák, Kovács, Janics összeállítású hajó. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr715360844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása