MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danutának az árvíz elhomályosítja az Eb-t

2013.06.14. 09:12 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgMától egészen vasárnapig a portugáliai Montemor-o-Velhóban rendezik a kajak-kenu Európa-bajnokságot. Ez lesz az első jelentősebb világverseny, melyen Kozák Danuta, mint kétszeres olimpiai bajnok áll rajthoz.

„Még nem versenyeztem ezen a pályán, de hallottam róla, hogy eléggé szeles. Ráadásul oldalszeles, ami sajnos pályaelőnyt, illetve hátrányt jelenthet” – mondta az UTE klasszisa arról, milyen befolyása lehet egy-egy versenyre egy ismeretlen pályának.

Danuta elmondta, általában az érdekli egy új pályánál, hogy milyen rajta evezni. Kemény-e a víz vagy nem, milyenek a rajtgépek, vagy éppen hol és milyen körülmények között lehet bemelegíteni.

„Benedek Dalmával fura lesz versenyezni, a német Wagner szerintem most is erős lesz, Oszipenkora is számítok, hogy jól fog menni” – mondta azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek a legnagyobb riválisai 500 egyesben.

Az olimpia óta átalakult négyessel kapcsolatban elmondta, reméli jól fognak menni, és amit gyakoroltak azt meg fogják tudni valósítani. Szerinte a németek, lengyelek beloruszok lesznek a legnagyobb ellenfeleik.

Amíg az olimpián a Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összetételű négyes diadalmaskodott, az Eb-n már a Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa összetételű négyes száll harcba.

Danuta azonban elárulta, van valami, ami még az Eb-nél is sokkal fontosabb és ezáltal, őt is jobban foglalkoztatja. Az árvíz sajnos nagyon megnehezíti a kajakosok-kenusok életét, hiszen szinte minden létesítményük vízpart mellett fekszik. Az Újpestnél itt erőn felül próbálták tartani a gátakat, menekíteni az ingóságokat.

„Sajnos az UTE Tímár utcai telepét, egyesültemet elöntötte az ár, az épületben mellig áll a víz a falak átnedvesedtek, a tavaly rendbe hozott kazánok pedig tönkre mentek. A rengeteg munka, amit befektettek, hogy megmentsék a telepet, sajnos kárba veszett. Hősiesen védekeztek, de most a víz nyert. Sok munkába és komoly költségekbe fog kerülni, hogy mindent helyrehozzunk, de bízom benne, hogy közös erővel sikerülni fog” – mondta nem kis szomorúsággal a hangjában.

A kétszeres olimpiai bajnok klubja mindenki segítségéra számít, az árvízkárok helyreállítása elnevezésű UniCredit Banknál vezetett 10918001-00000032-41400255 számú bankszámla számra várja a segítő felajánlásokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr315360839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása