MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: A négyes az nagyon jól ment!

2013.06.20. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_olimpiai felk..jpgKovács Katalin három számban indult a Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon, melyről két arany és egy bronzéremmel térhetett haza. A kajakos klasszis összességében elégedett a kontinenstornán elért eredményekkel, ugyanakkor bevallotta, hogy bizony akad fájó pont is.

Kovács előbb a Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa összeállítású magyar kvartett tagjaként lett Európa-bajnok a portugáliai Eb-n, majd Janics Natasával párosban 500 méteren bronzot, 200-on viszont aranyat nyertek. Érdekesség, hogy a négyesben vezérevezős Kárásznak ez volt az első felnőtt Eb-aranya, míg Kovács már 28 kontinentális elsőségnél jár.

„Örülök, hogy így sikerült ez az Eb, de nem titkolom, van fájó pont is. Összességében van olyan szám, amitől többet vártam, de van olyan is, amitől kevesebbet” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

Ez utóbbi az 500 páros volt, melyben Janiccsal kétszeres olimpiai bajnokok és bár évekig legyőzhetetlenek voltak, tavaly az olimpián és most az Eb-n sem sikerült nyerniük. „Nagyon nehéz pálya volt, egyszerűen úgy éreztem, már nem tudtam többet kiadni magamból. Azonban azzal is tisztában vagyok, ennél jobbak vagyunk” – mondta a számára csalódást jelentő harmadik helyről.

A 200 párosról elmondta, abban is nagyon elfáradt, véleménye szerint rossz pályát mentek, ennek ellenére sikerült nyerniük. Tény, hogy a világbajnoki címvédő magyar duó ugyan megbillent az elején, de végül hatalmas csatában maga mögé utasította riválisait.

„Az elején nagyon megbillentünk, egy kicsit meg is ijedtem. Az első százon gyengék voltunk, nem tudtunk újítani. A párosban nem egyformán osztottunk be az erőnket, de így is nyertünk” – mondta a 28. Eb-aranya megszerzéséről.

Az olimpiai bajnok négyes alaposan átalakult, hiszen Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina helyett ezúttal Kárász Anna és Douchev-Janics Natasa kapott benne szerepet. A négyes az előfutamok során és a döntőben is remekül ment. A döntőben jól kapták el a rajtot, majd remek látványt nyújtva szelték a vizet, s már féltávhoz is elsőként érkeztek. A riválisok a folytatásban is csak a hátukat nézhették, s az egység nagyszerű győzelmet aratott.

„A négyes az nagyon jól ment, nagyon jó volt! Nagyon tetszett, ahogy mentünk, nagy meglepetés volt, hogy ilyen könnyedén nyertünk, sokkal nagyobb csatára vártam. Még száz méter volt hátra, amikor ijedten néztem ki oldalra, vajon mire készülnek a többiek, de láttam, hogy senki nem veszélyeztet minket” – mondta a csapathajó sikeréről.

Úgy véli a négyes sikere elsősorban annak köszönhető, hogy mintegy nyolc éve más és más összeállítású csapathajó megy, de folyamatosan van 6-8 olyan ember, akiből nyerő egységeket lehet kiállítani.

Kovács elszántságát jelzi, hogy az Eb vasárnap ért véget, hétfőn utaztak haza, de kedden már edzésen volt - önszorgalomból. A folytatásban is sok munka vár rá, hiszen hamarosan itt a világbajnoki válogató második fordulója.

„Gőzerővel készülök a válogatóra, és bízom benne, hogy ott olyan eredményt tudok elérni, hogy az azt követő öt hét is az edzésekről és a vb-felkészülésről szóljon” – mondta a nyári és távlati céljairól. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr185370594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása