MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Még mindig kihívásnak érzem, hogy jó eredményt érjek el

2013.07.14. 18:26 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegKovács Katalin minden idők legeredményesebb kajakosa, amit eddig megszerzett 31 világbajnoki aranyérme is bizonyít. Ezek után nem meglepő, hogy egyelőre semmi izgalom nincs benne a jövő heti világbajnoki válogató miatt.

„Nem izgulok, de tudom jól, hogy a verseny előtt majd biztos fogok. Most még távolinak tűnik, de a versenydrukk az mindenképp kell, hiszen nélküle, nem verseny a verseny” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok.

A csinos kajakos elismerte, egy-egy nagyobb verseny előtt vele is előfordul, hogy a versenydrukk miatt esetleg stresszesebb, ingerültebb, de a családja, barátai tudják jól, ez csak az adott versenyig tart.

„Szeretem azt, amikor érzem, hogy van bennem adrenalin, erősebben ver a szívem. Nekem ezekre mind szükségem van egy-egy nagyobb verseny előtt. Azért kajakozom, mert most is van bennem motiváció. Még mindig kihívásnak érzem, hogy jó eredményt érjek el” – mondta arról, mi segíti hozzá ahhoz, hogy még mindig a világ legjobbjai között tartják számon.

Elmondta, még mindig szeret edzeni, és a felkészülés alatt elsősorban az doppingolja, amikor egy jó edzésen van túl. „Az nagyon fel tud dobni, amikor egy konditermi edzés után jó erőben érzem magam, vagy egy úszóedzésen olyan időt úszom, ami nekem is megfelel. Emellett azért az sem rossz érzés, amikor egy Európa-bajnokságról két aranyéremmel jövök haza” – mondta a Honvéd klasszisa arról, milyen örömöket talál még mindig az edzésekben.

Mondjuk a sikerekhez hozzászokhatott az elmúlt évek során, hiszen az olimpiákról nyolc érmet hozott haza (köztük három aranyat), a világbajnokságokról 40(!) érem a termése, melyekből csak kilenc nem aranyszínű, míg az Európa-bajnokságokról 48 érem (29 arannyal) a mérleg.

Kovács elmondta, az idei felkészülés jóval másabb, mint a tavalyi, vagy az azt megelőző években volt. Ezt elsősorban annak tudja be, hogy az elmúlt fél évben különböző okok miatt többen is otthagyták a Honvédot és Csipes Ferenc vezetőedzőt.

„Nagyon fura nekem ez a helyzet. Nem az a legfurcsább hogy Ferivel kettesben vagyunk, hanem az, hogy nincs csapat. Világéletemben csapattal készültem, csapatban voltam. Nincs azonnali kontrollja a munkának. Nagyon tetszett edzésről edzésre megméretni magam. Szeretem, amikor edzésen is tudok versenyezni, le tudom mérni, hol tartok. Most erre nincs lehetőség, csak élesben a versenyen” – összegezte a csapat fontosságát Kovács. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr745404502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása