MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Konkrét ünneplés csak a vb után jöhet szóba

2013.07.19. 08:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta remek versenyzéssel bizonyította, hogy jelenleg nincs itthon jobb kajakos nála. A kétszeres olimpiai bajnok – a májusi első válogatóversenyhez hasonlóan ezúttal is magabiztosan győzött, így egyenes ágon kiharcolta a vb részvételt az augusztus végén esedékes duisburgi világbajnokságra.

A női kajakosok 500 méteres távján Danuta mögött a júniusi Európa-bajnokságról lemaradt Zur-Fazekas Krisztina lett a második, Vad Ninetta pedig a harmadik. A háromszoros ötkarikás aranyérmes Douchev-Janics Natasa ezúttal negyedikként, a tavaly, Londonban aranyérmes négyes vezérevezőse, Szabó Gabriella ötödikként, a kvartettel friss Eb-aranyérmes Kárász Anna hatodikként, a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin pedig nyolcadikként ért célba a döntőben.

„ A rajtom nem sikerült nagyon jól, de még így is az elsők között voltam, innentől kezdve viszont nem nézelődtem, csak mentem előre. Az utolsó 150 m-nél hallottam a szurkolókat, ahogy rengeteg nevet kiabálnak, de próbáltam kizárni és csak hajtani. Örültem, hogy nyertem” – mondta Danuta arról, milyen volt belülről a női egyes válogatója.

A tavalyi és az idei válogatók után egyértelműen kijelenthető, hogy itthon egyesben verhetetlen. De szerénységére jellemzően erre a felvetésre, és arra, hogy ez az állapot meddig tartható, csak annyit reagált: „Ez csak addig igaz, amíg meg nem vernek”.

„Fontos, hogy a négyesben hamar össze tudjunk hangolódni, hogy ez ne akadályozza az egyes illetve a többi csapathajó felkészülését” – mondta arról, mennyire számít a világbajnoki felkészülése során a négyes összetétele.

Mások ilyenkor valószínűleg hajnalig tartó ünneplést csapnának, Danuta azonban nem így tervezi. „Nem vagyok nagy ünneplős illetve ez még csak részsiker és előre sem akarok inni a medve bőrére. Konkrét ünneplés maximum csak a vb után jöhet szóba, de pár lazább nap azért jól fog esni, hogy fel tudjak töltődni” – mondta az ötszörös világbajnok, aki azt is elárulta, mindössze pár nap pihenőt enged meg magának mostani sikere után, azt követően még nagyobb elszántsággal készül a németországi versenyre. 

Természetesen arra is kíváncsiak voltunk, az év végén mivel lenne elégedett, ha a neve mellett az eddigi öt helyett hány világbajnoki cím szerepelne, de erre amolyan Kozák Danutás szerénységgel csak úgy felelt: „Remélem több mint öt”. Mi nem reméljük, szinte biztosak vagyunk benne. 

(Fotó:mkksz.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr525414446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása