MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Nem vagyunk kivételezettek, nem élvezünk semmilyen előnyt

2013.07.23. 08:44 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovács_janics.jpgMozgalmas hétvégén van túl a kajakos Kovács Katalin. A csütörtökön balul sikerült egyes válogató után, pénteken a kétszeres olimpiai bajnok, tavaly, Londonban ezüstérmes Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa duó nagy csatában kikapott a Szabó Gabriella, Zur-Fazekas Krisztina kettőstől a kajakpárosok 500 méteres küzdelmében.

Szabó és Zur-Fazekas mindössze 25 századmásodperccel előzte meg az első válogatón diadalmaskodó Kovács, Douchev-Janics kettőst így e két egység között úgynevezett szétlövésre került volna sor a duisburgi világbajnokságon való részvétel jogáért. Szombaton estére azonban eldőlt, hogy K-2 500 méteren az eredeti tervekkel ellentétben mégsem rendeznek szétlövést.

"Az első válogatón győztes Kovács, Douchev-Janics páros viszi a számot, a pénteken első Szabó Gabriella és Fazekas-Zur Krisztina pedig a négyesben fog rajthoz állni a világbajnokságon. Azért döntöttem így az érintettekkel egyeztetve, mert a lányok között egész hétvégén minimális különbségek voltak párosban és egyesben is, ezért nem indokolt, hogy aki négyest indul, az ott legyen a párosban is. A végleges csapatösszeállításról a szakmai bizottsági ülést követően kedden az elnökség fog dönteni" - mondta a döntéséről Storcz Botond szövetségi kapitány.

„Nem magyarázom meg a vereségünket, egész egyszerűen Gabiék voltak a nyerők. Natasával természetesen megbeszéltük a futam után, hogy mi volt a baj, és mindketten arra a következtetésre jutottunk, hogy a rajtot rontottuk el, nem volt olyan kirobbanó, mint korábban oly sokszor” – mondta a harmincegyszeres világbajnok Kovács.

„Ebből azonban nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nagy kedvencem a teniszező Djokovics is sok szervát ront egy meccsen, mégis nyer. Ő is ad olyan szervát, aminek nincs meg a kellő ereje, sebessége” – élt egy frappáns sporthasonlattal Kovács.

Noha sokáig úgy érezte minden letisztázódott a válogatóval kapcsolatban, most mégis úgy érzi, nincs tisztába téve az egész. „Úgy érzem, sokan azt gondolják, a Kovács-Janics páros kapott egy számot, pedig ez nem így van”.

Véleménye szerint az első válogatón egyéniben mindkét ellenfelénél jobb volt, míg a másodikon ők előzték meg, és ugyanez igaz a párosra is, így valamennyi összevetésben döntetlen az állás.

„Mi megyünk párost, ők négyest mennek, és ennek két oka van. A kapitány már korábban kifejtette, olimpiai távon ne duplázzon senki Natasán és Danután kívül, így mindenki egy számot tud menni.”

Storcz valószínűleg azért döntött így, mert az 500 illetve az 1000 méteres páros számok is egy délután vannak és a Szabó, Fazekas kettős a hosszabb távon is kivívta a vb-részvétel jogát, így nem tudnák mindkét számot ugyanolyan intenzitással végig menni. Ugyanakkor Janics azért duplázhat, mert a 200-as döntője délelőtt, míg az 500 páros fináléja délután van.

„Nem vagyunk kivételezve, nem élvezünk semmilyen előnyt. Mindenki szeretett volna a négyesbe bekerülni a párjával együtt, hiszen ott talán nagyobb sansz van a győzelemre, de szerintem mindegyik női számban esélyes a magyar egység” – mondta Kovács.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem örül a párosban kivívott szereplésnek. „Itt is nyerni szeretnék, és ezért dolgozunk a hátralévő időben. Az elmúlt évek eredményei alapján bízom a párosunkban. Mivel az elmúlt két nemzetközi versenyen (olimpia, Eb) kikaptunk , ezért még nagyobb kihívást jelent a páros” – összegzett a kajakos klasszis. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr855419739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása