MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta fél tábla csokoládéval ünnepelte vb-címeit

2013.09.15. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgMozgalmas heteken van túl a kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta. Augusztus végén három aranyérmet szerzett a duisburgi világbajnokságon, majd az elmúlt hétvégén a szezont záró hazai bajnokságon is részt vett.

Itt azonban nem indult 500 egyesen, amelyen korában itthon mindkét válogatót megnyerte és a világbajnokságon sem talált legyőzőre. „Számomra az idény hagyományosan a világbajnoksággal ért véget. Csak az egyesület és a fiatalok miatt indultam el a bajnokságon” – mondta arról, miért hagyta ki a klasszikus számot.

Danuta a vb-n három aranyérmet nyert, míg a hazai bajnokságban „csak” egy ezüst és egy bronz jutott neki. Ez persze nem véletlen, hiszen Danuta is elmondta, ifi lányokkal indult, akik nagyon jól helyt álltak, hiszen felnőtt mezőnyben értek el nagyon jó eredményeket. Éppen ezért örült a sikereiknek, a közös sikerüknek.

Az immáron nyolcszoros világbajnok nem titkolta, nehezen tudott felpörögni a hazai bajnokságra, mert már a világbajnokság is későn volt. „Nem arról van szó, hogy lenézném a hazai bajnokságot, de a válogatási rendszer miatt, idén háromszor kellett topformában lenni. Éppen ezért bizonyos szinten fel kellett adni az Eb-t is, hiszen nem tudsz ennyiszer csúcsformába kerülni” – mondta Danuta arról, hogy az idei szezonban a két hazai válogatón és a vb-n is a legjobbját akarta – és tudta – nyújtani.

Úgy véli, egyetlen élversenyzőnek sem lehet kéthetente csúcsformában lenni, így ő is tudja, mennyi edzés és pihenés kell neki, emellett figyelnie kell a teste reakcióját is. Elmondta, voltak holtpontok a felkészülése során, de ilyenkor mindig tudta, mire van szükség, hogy újabb lökést kapjon.

„Az idei felkészülés során az édességek hiányoztak a legjobban. Miután véget ért a vb, azonnal benyomtam egy fél tábla csokit. Amíg a felkészülés zajlik, nagyon figyeltem mindenre, hogy mikor mit és miért eszem. A vb után azonban amint hazajöttünk azonnal sütöttem egy nagy tepsi browniet” – mondta nevetve „titkos szenvedélyéről” a csinos kajakos.

Idén szeretne még elmenni egy amolyan pótnyaralásra, hiszen ez tavaly az olimpia illetve az azt követő protokoll rendezvények miatt kimaradt, míg idén a kései világbajnokság miatt nem volt rá lehetősége.

„Tavaly nem nyaraltam, valahogy kimaradt, de idén szeretném bepótolni. Az idei szezonnak vége, és csak október közepén kezdjük a jövő évi felkészülést. Komoly alapozással kezdjük majd a munkát. Ez a rész tavaly az olimpia utáni hosszú pihenő miatt teljesen kimaradt, úgyhogy már előre tudom, hogy nagyon fájni fog” – mondta arról, mi vár még rá idén.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr245515134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása