MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Szeretek utazni, megismerni más világokat

2013.09.25. 09:29 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_olimpiai felk..jpgKovács Katalin hosszú szezonon van túl, így nem meglepő, hogy gondolatai jelenleg leginkább a jövő héten kezdődő nyaralása körül járnak. A háromszoros olimpiai bajnok korábban elmondta, Nápoly környékére utazik a családjával, és egy hajón lesz a szállásuk, mellyel körbejárják a környéket.

Kovácsra rá is fér a pihenés, hiszen az idei szezonban többször is csúcsformában kellett lennie. Szinte egész nyáron különböző megmérettetéseken szerepelt, hiszen májusban a szegedi Világkupa, Európa-és világbajnoki válogató várt rá, míg júniusban az Európa-bajnokságon, júliusban az újabb válogatón, míg augusztus végén, a duisburgi világbajnokságon kellett bizonyítania.

„Sokat gondolok már a nyaralásra, melyet nagyon várok. Pont a napokban néztem meg, hogy milyen időjárás vár ránk, mert a nyaralásom alatt nem nagyon szeretnék fázni” – mondta a harmincegyszeres világbajnok, akinek nincs mitől tartania, nem kell félnie a hidegtől, hiszen az előrejelzések szerint kellemes idejük lesz a pihenésre.

Elárulta, ha nem kajakozik, de itthon van, nem tud annyira kikapcsolni, mint ha elutazna. Itthon mindig találok valami feladatot. „Otthon kimegyek a kertbe, vagy esetleg egy meghívásnak kell leget tennem, szóval mindig csinálok valamit. Itthon nincs az a maximálisan pihenés és kikapcsolódás még egy ilyen edzés és versenymentes időszakban sem, mint ha elutazom valahova” – mondta arról, miért is szükséges elutaznia a teljes kikapcsolódáshoz.

„Egyébként is szeretek utazni, megismerni más tájakat, más világokat. Úgy vagyok vele, teljesen más, amikor az ember egy idegen ország ételeit eszi, az ottani szokásokat akarja megtanulni”.  

„Szeretem mindenhol megkóstolni a helyi specialitásokat, érdekességeket, de igazából nem vagyok bátor ilyen szempontból. A gyomrom sokáig igen érzékeny volt, ezért nagyon odafigyelek, mit eszem” – árulta el Kovács.

Elmondta, sok érdekességet evett már, ennek ellenére édesanyja rakott krumplija a kedvence, mellyel a világversenyek után várja. „Igazából csak a rák nem tartozik a kedvenceim közé, semmilyen formában. Korábban szerettem, de egy pár éve igen komoly gyomorrontást kaptam tőle, azóta nem nagyon vagyunk barátok. De azon kívül minden jöhet” – mondta a klasszis kajakos. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr495532611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása