MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta még pihen, de már várja a felkészülés kezdetét

2013.09.28. 14:22 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta a tavalyi évhez hasonlóan idén is roppant sikeres szezont tudhat maga mögött. Amíg tavaly két olimpiai aranyat nyert, idén még erre is rátett egy lapáttal és három világbajnoki címet szerzett, a legtöbbet a magyar csapatból.

Azóta egy rövidke nyaralás is belefért a programjába, de még pár hétig pihenhet. Október közepén kezdi el a felkészülést a jövő évi szezonra, addig pedig élvezi a hátra maradt szünidőt.

 „Jelenleg már nagyon várom, hogy újra edzésbe álljak, mozgáshiányom van, ezért nem is gondolok olyanokra, hogy vannak olyan feladatok, melyeket nem igazán szeretek” – mondta azzal kapcsolatban, mennyire várja már a felkészülést.

Persze a pihenés mellett is szakít időt a kajakozásra, ilyenkor is megragad minden alkalmat, hogy a sportága közelében lehessen. Ennek köszönhetően szombaton is ott lesz – de nem száll vízre - az évtizedes hagyományokra visszatekintő, sportág-népszerűsítő maratoni verseny és kajak-kenus családi napon az UTE vízitelepén. A lila-fehér szakosztály ezen a rendezvényen ünnepli meg idei eredményeit is. Többek között Kozák Danutát, aki a klub versenyzőjeként nyert három világbajnoki aranyérmet.

„Nincs szükségem noszogatásra, de egyenlőre azzal foglalkozom, hogy rendesen kipihenjem magam. Amúgy az edzőm noszogat eleget” – mondta azzal kapcsolatban, hogy nincs szüksége noszogatásra, ha esetleg úgy érzi egyáltalán nincs kedve a felkészülés kemény munkájához.

Amit az idei évre terveztél (kajakozásban), azt mind meg tudtad valósítani. Sőt, az eredmények tekintetében úgy érzi túl is szárnyalta. „Nagyon nagy öröm volt számomra az idei három vb-arany, és bizonyíték is volt számomra, hogy lehet nagyot álmodni”.

Ennek megfelelően a jövőben is igyekszik hasonlóan sikeres maradni. Éppen ezért külön célt nem is tűz ki maga elé, Igyekszik a folytatásban továbbra is ilyen sikeres maradni. Az idei sikeres azt mutatják, jó úton jár. Ennek ellenére felmerülhet a kérdés, vajon van valami, amit változtatnak jövőre, az idei felkészüléshez képest?

„Vannak még új öltek a tarsolyban, biztos ki fogjuk próbálni azokat is. Illetve nagyon sok tanulságot le tudtam vonni az idei évből, amit jövőre bátrabban tudunk kamatoztatni” – mondta Danuta, aki idei három világbajnoki címével már nyolc vb-aranyat tudhat magáénak.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr605538107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása