MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta nyaralása alatt három tengerben is fürdött

2013.10.27. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgA kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta tavalyi fantasztikus sikere után idén is bizonyított. A hazai válogatók magabiztos megnyerése után, három számban indult a duisburgi világbajnokságon, és „természetesen” mindháromban aranyérmet nyert.

Egy ilyen fárasztó szezon után rá is fért egy kis pihenés. Párjával – és edzőjével Izraelben pihenték ki az idei fárasztó, ám annál sikeresebb év fáradalmait.

„Izraelben tettünk egy egyénileg szervezett 5 napos rövid körutazást. Nagyon jó időnk volt, szinte végig 30-35 fok. Ennek köszönhetően fürödtünk a Földközi-, a Holt-, és a Vörös-tengerben is” – mondta az Újpest klasszisa.

Elárulta, a tengerparti lazítás és kikapcsolódás mellett természetesen próbáltak minél több kulturális látnivalót belesűríteni a programba, és a jelentősebb történelmi helyszíneket is megnézték.  

Danutának elsősorban a jeruzsálemi óváros egyedi hangulata tetszett nagyon, ahol a különböző vallások békében megférnek egymás mellett. „Emellett óriási élmény volt a vörös tengeri korallzátonyokat meglátogatni és együtt úszkálni a legkülönbözőbb színű és alakú halakkal” – mondta a fantasztikus élményeiről.

A pihenés után azonban ismét a szorgos hétköznapok jönnek, hiszen Danuta ezen a héten elkezdte a felkészülést a következő szezonra, amely reményei szerint hasonlóan sikeres lesz az ideihez.

„A tavalyi őszi-téli alapozást későn kezdtük, mondjuk úgy, hogy csonka volt, aminek hiányát egész évben éreztem kicsit. Úgyhogy most ezt időben elkezdtük” – mondta azzal kapcsolatban, miben lesz másabb az idei felkészülése, mint a tavalyi vagy tavalyelőtti.

Elmondta, edzője állítja össze a tervezett munkát, azt a célt tartva szem előtt, hogy jövőre is ott legyen a világ élvonalában. „Igazából csalóka, mert ugyan a párom az edzőm, de visszagondolva nem nagyon sikerült kicsikarnom engedményt vagy könnyítést, szóval szinte semennyi. De ez így jó, mert én is tudom, hogy a munkát el kell végezni, a párom még jobban megköveteli ezt, mint eddig bárki más” – mondta arról, mekkora "beleszólása van" a munka mennyiségébe.

Noha mindent megcsinál annyit azért elárult, melyik részét "szereti" a legkevésbé a felkészülésnek. „Amikor belefásulok a munkába. Télen szokás nagy mennyiségi munkát végezni elég hosszú időn át, ez néha be tud temetni” – vallotta be arról, mi kell ahhoz, hogy valaki a világ legjobb női kajakosa legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr425601255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása