MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta édesapja segítségével nyert főzőversenyt

2013.11.06. 09:51 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta javában készül a következő szezonra, hogy eddigi világbajnoki címeit kétszámjegyűre váltsa. Az Újpest kajakosa jelenleg 8 vb-címmel büszkélkedhet, de biztosak vagyunk benne, ez csak átmeneti állapot és a jövő évi vb második napjáig tart.

Danuta ugyanakkor igyekszik a média és a szponzorok kéréseinek is eleget tenni. Ez legutóbb annyira jól sikerült, hogy nyert is vele, Igaz nem kajakozásban, hanem egy főzőversenyen.

„A Mókus sörkert az UTE kajak-kenu szakosztály támogatója, így az enyém is. Ők hívtak meg a Krúdy év keretein belül Óbudai szervezésű főzőversenyre. Rám bízták a választást, hogy mit főzök, ezért én apukám segítségével halászlevet készítettem. Így utólag választhattam volna valami könnyebbet is, hiszen ez több órás munka volt még úgy is, hogy a segítőink a kezünk alá dolgoztak” – mondta Danuta arról, milyen remekművel lett első.

Danuta az októberi jó időt kihasználva még a múlt héten is naponta akár kétszer is vízre tudott szállni, de emellett természetesen a futóedzéseket sem hanyagolta el. Elmondta, nagyon sok munka vár rá, de igyekszik a fontosabb felkérésekre elmenni.

„Ez a főzőverseny vasárnapra esett, amikor szerencsére nem volt edzés. De így is fárasztó volt ennyi időt a tűzhely mellet tölteni, ugyanakkor rendkívül szórakoztató is volt egyben” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok, aki egyébként is otthonosan mozog a konyhában, hiszen nagy konyhatündér.

Az edzésekkel kapcsolatban elárulta, minden nap más a penzum, minden nap más jellegű munkát végeznek.

"Amíg még lehet evezni, addig kihasználjuk a lehetőséget, de már szépen lassan elkezdjük a téli munkát is. A hidegebb idő beköszöntével a héten már csak egy vízi és egy futó vagy erősítő edzés az aktuális adag” – mondta érdeklődésünkre Danuta.

De vajon mivel, miként regenerálódik a sok munka mellett?

„Kitűnő szakemberek segítségévek tudok ellazulni, és regenerálódni. Egyrészt a szövetségi gyúrók Klenyán Tamás és Illés Roland is gyakran átlazítják a fáradt izmaimat. Másrészt pedig a Balance Mozgásterápiás központba járok regenerálódni ahol nagyon hatásos mágnes-ágy, gyógytornász és manuálterapeuta is a rendelkezésemre áll” – mondta arról, mik illetve kik segítenek abban, hogy tökéletes állapotban tudjon odaállni az edzésekhez.

„Az őszi evezést egy hajóteszteléssel zárom Portugáliában, ahová Vajda Attilával együtt utazunk ki. Ezek után pedig tejes erőbedobással elkezdjük a téli alapozó munkát, ami várhatóan igen fárasztó lesz” – mondta arról, mi lesz számára az elkövetkezendő hetek „programja”. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr945617048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása