MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Sport nélkül nem tudok meglenni

2014.02.10. 07:46 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

1008kovacskatalin00023_nagy_jpg.JPGKovács Katalin számára véget ért az „ausztrál kaland”, melynek során, a helyszínen nézte meg a teniszezők Australian Openjének végküzdelmeit, és meglátogatta testvérét Kuala Lumpurban. Azonban nem töltött itthon sok időt, hiszen hazaérkezése után pár nappal már Szlovákia felé vette az irányt.

„Gyönyörű helyeken jártunk, szuper időszak van mögöttem, és remélem még szuperebb előttem. Nem szeretnék telhetetlennek tűnni, de már nagyon várom az újabb élményeket, hiszen éppen Szlovákiába, Janára tartunk síelni” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok, aki elárulta, hála az ausztrál nyárnak, igencsak barnán jött haza a föld túloldaláról. 

A szuper időszakban természetesen a magánélete is szerepet játszik, hiszen karácsony előtt jelentette be, hogy júniusra várja első gyermekét. A 36 esztendős klasszis másik régi álma is valóra vált, hiszen már évek óta szeretett volna egy tenisz Grand Slam versenyt a helyszínen megnézni.

„Fantasztikus meccseket láttunk, és egyszerűen lenyűgözött az egész verseny hangulata, ahogy egy stadion őrjöng, de a labdamenetek között csendben van, mindenki nagyon figyel, amikor játszanak” – mondta Kovács a versenyt övező fantasztikus hangulatról.

Elárulta, idáig a televízióban nézte a nagy tenisztornákat, de most rá kellett jönnie, a tv nem mutat meg mindent, élőben teljesen más a verseny. Minden sokkal közelebbinek tűnik, kisebb a tér, mint a tv-ben, sokszor volt olyan érzése, hogy szinte karnyújtásnyira van tőle egy-egy játékos.

„Az volt a legfantasztikusabb, hogy nem volt ki-be járkálás a meccsek közben. Még a wc-re is csak a szünetben mehetsz ki, és ezt mindenki betartotta, ennek köszönhetően végig rend volt. Mindig tele volt a stadion, de ez rengeteg ember a szabályoknak megfelelően együtt tudott mozogni” – mondta a rendről és annak betartásáról a harmincegyszeres világbajnok.

Kovács kisbabájával az ötödik hónapban van, de mint elmondta, ez a mozgásban egyáltalán nem gátolja. Éppen ezért vállalta be a síelést is. Azonban csak nyugodt, kényelmes lecsúszásokra kell gondolni, ahogy ő mondta, hiszen eddig se vonzották a „fekete pályák”.

„Nagyon boldog vagyok, de a sport nélkül nem tudok meglenni. Ausztráliában nem csináltam semmit, de Kuala Lumpurban a kikapcsolódás része volt, hiszen ott amolyan semmittevős pihenés volt, sakk a nővérem gyerekeivel játszottam, kellett valami mozgás” – mondta Kovács, aki már most azt tervezi, hogy a jövő héttől mivel elégítse ki itthon a mozgáshiányát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr55807081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása