MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Tetszik az edzőtábor, egyelőre nem is vágyok haza

2014.03.13. 09:43 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta már három hete élvezi Portugália, egész pontosan a NELO hajógyártó cég vendégszeretetét. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos ugyanis ott készül az idei szezonra, és bízik benne, ez legalább olyan sikeres lesz, mint a tavalyi, melyet három világbajnoki címmel zárt.

Danuta az első két hétben még egyedüli magyarként készült, nemrég azonban megérkezett hozzá a Vajda Attila nevével fémjelzett szegedi különítmény. Mivel Danuta számára nem volt meglepetés az érkezésük, így kíváncsiak voltunk, vajon mit kért itthonról.

„Neogranorman kenőcsöt kértem és meg is kaptam, igaz addigra már nem volt annyira sürgős, de biztos vagyok benne, hogy a hátralévő időben el fog fogyni” – mondta Danuta, aki már korábban elmesélte túl van már pár hosszabb evezésen is, aminek ékes bizonyítékai a kezét borító vízhólyagok és kidörzsölések.

A hazai szövetség által tavaly harmadszor is az Év kajakosának választott sportoló elmondta, leginkább a családja és a gyors internet hiányzik neki itthonról, de ezeken kívül nem lehet panasza semmire, mindene megvan itt a táborban.

A csinos kajakos már egy tesztversenyen is részt vett, melyről elárulta, kicsit felkészületlen volt, de ez két héttel a vízre szállás után bőven belefér még. A következő versenyre már biztos koncentráltabb lesz, és az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve erre akár mérget is vehetünk.

Danuta fiatal kora ellenére már számos edzőtáboron van túl, így bőven van összehasonlítási alapja, hogy a mostani táborozásban mi a legjobb, illetve legrosszabb? „Rosszat egyelőre nem tudok mondani, mert jól érzem magam itt. Nagyon tetszik, hogy nem egy szobába vagyok bezsúfolva, hanem van egy egész apartmanunk így nem kell heteken keresztül bőröndből éli, sokkal otthonosabb így nem is vágyok annyira haza” – mondta félig viccesen az újpesti klasszis.

Korábban Vajda Attila úgy fogalmazott, nagyon várja már a közös munkát, és bízik benne, hogy együtt jó ezres pályákat tudnak majd menni, hiszen a női kajakosok 1000 méterének ideje nagyjából megegyezik a férfi kenusok, ugyanezen távon mért idejével.

„Erre még várni kell, hiszen Attila még csak pár napja szállt vízre, ilyenkor még ez sokat számít, hiszen én már egy másik felkészülési szakaszban vagyok, de ha eljön az ideje akkor biztos megyünk majd együtt is” – válaszolt a „kihívásra” Danuta.

Az első héten jártak Portugália egykori fővárosában Coimbrában, de a második héten a rengeteg munka mellett nem sok idejük (és erejük) maradt a kirándulásra. Ugyanakkor ünnepelni volt ok! „Nem utaztunk a múlt héten sehova, sokat edzettünk. Ami érdekes dolog, a héten ünnepeltük, hogy 9 éve vagyunk egy pár” – mondta Danuta a tőle megszokott szerénységgel arról, hogy immár kilenc éve alkot egy párt edzőjével, a korábbi kenus Somogyi Bélával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr35858162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása