MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Eddig úgy érezzük, hogy jó úton haladunk

2014.03.23. 13:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgKozák Danuta a tőle megszokott csendes módon készül az idei szezonra, melyen legfőbb célja hogy bebizonyítsa, továbbra is ő a világ legjobb kajakosa. Ilyet természetesen ő nem mond, de az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve ez egyértelmű. Tudja jól, ahhoz, hogy a tavalyihoz hasonló bravúros eredményeket érjen el, nem kevés munkára van szüksége.

„Már több mint egy hónapja edzőtáborozunk a festői szépségű Portugáliában, egész pontosan a NELO hajógyártó cég központi edzőtáborában. Ami az ilyen tavaszi, meleg vízi, alapozó edzőtáborokban mindig az egyik legfontosabb szempont, a jó időjárás, és erre szerencsére nem lehet panaszunk” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok kajakos.

Elárulta, az első két hétben ugyan nagyrészt csak esett, de túl hideg nem volt és a szél is mérsékelt maradt, így rengeteg érdemi munkát tudtak elvégezni. Azóta pedig, - ahogy egyébként idén mindenhol Európában - a sokévi átlaghoz képest kifejezetten jó, napos, szélcsendes idejük van. „Nagyon remélem, ez a tábor hátralevő részében sem változik meg gyökeresen” – mondta az UTE klasszisa.

A tavaszi edzőtáborok másik nagyon fontos kérdése, hogy milyen, mennyire „evezhető” a vízfelület. Danuta elmondta, maga a vízfelület kiváló, bár némi kompromisszumot azért kellett kötniük. „Maga a felület ugyan nagy, de elég zsúfolt is. Nagyon sok csapat készül itt, csak egyedül az orosz válogatott több mint 90 fővel képviselteti magát. Ráadásul 2-3 emberekkel foglalkozik egy edző, azaz rengeteg motoros is van a vízen”.

A versenyzők számára minden igényt kielégítő apartman komplexum 8-10 perc sétára van a vízre szálló ponttól, ahol egyébként a konditerem is megtalálható. „Az étkezéshez egy - a vízitelep és az apartmanok között, félúton elhelyezkedő - központi épületbe kell ellátogatni. A konyha a magyar ízektől messze elmarad, de azért változatos és jónak mondható” – adott tájékoztatást a körülményekről és az ellátásról Danuta, aki itthon maga is szívesen kísérletezik a konyhában.

„A szakmai kérdéseket tekintve azzal a céllal jöttünk ki idén egy kicsit előbb – egész pontosan február közepén -, hogy pár technikai dolgot kipróbáljunk. A tavalyi évet és a távolabbi céljainkat figyelembe véve átbeszéltük a lehetőségeinket és azon dolgozunk, hogy a hajóm futása - bár tudjuk, hogy egyéni adottságok miatt sosem lesz tökéletes - egyenletesebb legyen” – avatott be minket a szakmai fortélyokba.

Elsősorban a vízfogásán és a szimmetrián dolgoznak sokat és próbálják a technikáját univerzálisabbá tenni. Mindezt úgy, hogy közben figyelniük kell arra is, hogy a sebesség rovására semmiképpen se menjen a dolog. „Eddig úgy érezzük, hogy jó úton haladunk. Legkésőbb a júniusi válogatókon kiderül, hogy mennyire sikerül a sok éve berögzült dolgokon változtatni” – összegezte a szakmai részt Danuta.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr195875070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása