MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Jobban egyben vagyok, mint tavaly ilyenkor

2014.03.31. 09:58 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato_2013.jpgA kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta már több mint egy hónapja élvezi Portugáliában a melegvízes edzőtáborozás minden „örömét”. Danuta tisztában van vele, hogy a mostani kemény munka később kamatozik, hiszen roppant hosszú az idei szezon, benne Világkupa versenyekkel, hazai válogatókkal, Európa-bajnoksággal és a szezon zárásaként az augusztusi moszkvai világbajnoksággal.  

A nyolcszoros világbajnok április közepén jön haza Portugáliából, és mint elmondta, legjobban a kényelem fog hiányozni, hiszen a NELO hajógyártó központjában minden egy helyen van, így mindent alá tudnak rendelni a felkészülésnek. .

„Ahogy olvastam, hallottam otthon is evezhető idő volt márciusban végig. Így igazán csak a február végi időjárás volt, ami itt kedvezőbb volt, viszont ezt előre sosem lehet tudni” – mondta azzal kapcsolatban, mi volt az, ami miatt kint végezték el a mostani munkát, amit itthon nem biztos, hogy el tudtak volna végezni.

Ugyanakkor hazajövetelük után itthon az edzésen kívüli ügyes bajos dolgaikat is el kell intézniük, amiből két hónap kinn tartózkodás alatt minden bizonnyal sok minden összejött.Korábban több helyen is megjelent, hogy az edzőtáborozás során egy Kozák-Vajda párharc is létrejöhet, végül azonban csak egy közös gyakorlás lett belőle.

„Egy közös időre menésünk volt, az nekem jobban sikerült, mint az Attilának, de mivel nagyon az idény elején vagyunk, kicsit más ritmusban edzünk, ebből semmilyen messzemenő következtetést nem lehet levonni. Ráadásul semmilyen tekintetben sem vagyunk egymásnak versenytársai, ez nem egy párharc, hanem edzés, amiből mindketten tanulhatunk majd” – mondta Danuta arról milyen az amikor két olimpiai bajnok együtt gyakorol.

Ez már csak azért is érdekesség lehetett, hiszen az edzőtáborban számos nemzet versenyzői gyakorolnak együtt, de ilyen „edzést” nem sok nemzet tud felmutatni. Ugyanakkor volt olyan verseny az edzőtáborozás során, amely Danuta sikerét hozta. Az edzőtáborban ugyanis harmadik alkalommal rendezték meg a Winter Challenge nevezetű viadalt.

A számos portugál, spanyol és francia versenyző mellett a déli országokban vendégeskedő magyar kajakosok és kenusok is tiszteletüket tették. Az újpesti klasszis – aki mindössze két hete készült a helyszínen – indult a 2000 és 200 méteres futamokból álló versenyen. Ha pedig már ott volt, meg is mutatta, mit tud: a hosszabbik távon 9:00.68-as idejével tudott győzni az összesítésben győzedelmeskedő Teresa Portela előtt.

„Fizikailag minden téren jobban egyben vagyok, mint tavaly ilyenkor. Fejben is mindenképpen rendezettebb és határozottabb vagyok. Úgy érzem, talán jó úton haladok” – mondta azzal kapcsolatban, hogy érzi, miben "fejlődött" a legtöbbet a tavalyi évhez képest.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr115886544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása