MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: A formámban ott tartok ahol ilyenkor lenni kell

2014.04.19. 13:15 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato2_2013.jpgVéget ért Kozák Danuta számára az nyolchetes portugáliai edzőtáborozás. A kétszeres olimpiai bajnok a NELO hajógyártó központjában kiváló körülmények között készülhetett az igen csak sűrűnek ígérkező idei szezonra. Sűrű, hiszen a júliusi, brandenburgi Európa-bajnokságon, és az augusztusi moszkvai világbajnokság között alig egy hónap van, és még e  két fő versenyt megelőzi két hazai válogató, miközben világkupa versenyek is színesítik a szezont.

„Nagyon jó, és véleményem szerint nagyon hasznos volt az elmúlt nyolc hét. Ez volt életem eddigi leghosszabb edzőtábora, de így is terveztük, hiszen tavaly amikor hazajöttünk, még nagyon hideg volt itthon és nem tudtuk az Olaszországban elkezdett munkát folytatni. Arra nem számíthattunk, hogy ilyen jó idő lesz itthon is már március végén” – mondta Danuta arról, miért volt ilyen hosszú az idei edzőtáborozás.

Így viszont – az itthon beköszöntött hűvösebb idő ellenére is – tudják folytatni a kint elkezdett munkát. Ahogy az újpesti klasszis mondta, innen már nyílegyenes az út a válogatókig.

„A szabadidőmben leginkább pihentem, de kikapcsolódásként két napra elutaztunk Lisszabonba is, ami nagyon tetszett. Az egész város szép, de engem leginkább a kis villamosok tetszettek, amik hegyen-völgyön át viszik az embereket” – mondta Danuta a felkészülés alatti rövid „turistáskodásáról”.

A felkészülés utolsó két hetében csatlakozott hozzá – és edzőjéhez Somogyi Bélához – az olimpiai bajnok kenus Vajda Attila is. „Szerintem mindkettőnknek jót tett a közös felkészülés, nagyon hasznos volt, és számomra is örömteli volt, hogy a közös munka kicsit változatosabbá tette az edzéseket” – mondta Danuta, aki arról ugyan nem beszélt, hogy ki volt a gyorsabb, azt viszont elárulta, mini golfban legyőzte a pekingi olimpia egyetlen magyar egyéni aranyérmesét. 

„A formámban ott tartok ahol ilyenkor lenni kell. Úgy érzem, jól megyek a tavaszi formámhoz képest. Emellett sokkal nyugodtabb vagyok az edzéseken, mint tavaly ilyenkor. Ez sok mindennek betudható, de a munkát biztos, hogy segíti” – mondta Danuta aki elárulta, viszonylag végig jó idejük volt, bár az utolsó napokban egy kicsit esősebb, de edzést nem kellett kihagyni az időjárás miatt.

Bízik benne, hogy a héten kezdődő szolnoki táborozás során hasonló időben fejezheti be az edzőtáborozást, hogy aztán a nyáron ismét bizonyíthassa, jelenleg ki is a legjobb kajakos a világon.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr256052817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása