MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin két listán is a legnépszerűbbek között

2011.02.09. 23:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A népszerű kajakost a legszebb és a legsikeresebb sportolók közt is számon tartják. Ő azonban nem nagyon foglalkozik ezzel, jelenleg csak a felkészülésével foglalkozik, amely jövő héten Törökországban folytatódik.

Kovács Katalin népszerűségét jól mutatja, hogy az elmúlt hetekben két szavazáson is a legjobbak között jelölték. Előbb az Év Sportolója 2010 szavazáson a legcsinosabb sportolónők között volt jelölt, de lehet rá szavazni a Nők Lapja játékában is, ahol az Évtized emberei között a sportolónő kategóriában jelölt.

„Büszke vagyok rá, ha bármilyen versenyben jelöltként szerepelhetek, de úgy vagyok vele, nem lehet az almát a körtével összehasonlítani. Van akinek az egyik tetszik, van akinek a másik” - mondta Kovács, aki szerényen elhallgatta, hogy 2010-ben Janics Natasával alkotott kettőse a sportújságírók szavazatai alapján ismét az Év csapata lett.

A 29-szeres világbajnok az elmúlt hetekben kőkemény edzésekkel készült az idei szezonra. Ez persze nem meglepő, hiszen idén Szegeden rendezik a kajak-kenu világbajnokságot, amely egyben olimpiai kvalifikációs vb is egyben.

A futásból, úszásból és konditermi edzésekből a jövő hét végén tud csak kitörni, amikor háromhetes edzőtáborba utazik Törökországba, egészen pontosan Antalyába. Itt végre előkerülhetnek a kajakok, és az itthoninál minden bizonnyal jobb időjárási körülmények között edzhetnek.

Kovács hosszú évek óta a világ egyik legjobb kajakosa, azonban eddig nem nagyon figyelték a szakemberek, hogy a néha emberfeletti munka mellett mikor, mit és mennyit eszik. Saját tapasztalatból kellett rájönnie, szervezetének mikor mi a jó.

„Eddig senki nem törődött velünk, hogy mit eszünk, idén viszont nagyon komoly orvosi segítséget is igénybe vehetünk, külön diadetikus figyeli a táplálkozásunkat” - mondta a kétszeres olimpiai bajnok, aki a szavazások eredményétől függetlenül az egyik legcsinosabb magyar sportolónő.

„Nekem a tél a teljes feltöltődést jelenti, nyáron sokkal jobban figyelek rá mit eszem. Ilyenkor nem nagyon figyelek mit eszem, karácsonykor se hagytam ki édesanyám töltött káposztáját, de a szomszéd bácsi disznóvágás után átjön egy kis tokaszalonnával, őt sem utasítom vissza, hiszen annyit edzünk, úgy is ledolgozzuk a felesleget”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr182650516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása