MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin eddig 7 vb címet nyert Szegeden

2011.05.13. 11:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Már száz nap sincs hátra a szegedi kajak-kenu világbajnokságig. A csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Storcz Botond szövetségi kapitány kihangsúlyozta, reményei szerint július közepére kialakul a vb-n induló hazai csapat összeállítása. Addig azonban számos verseny, és válogató vár a kerettagokra.

Így Kovács Katalinra is, aki a tavasz legelején kétszer háromhetes törökországi edzőtáborral készült a szezonra. Ugyanakkor csak a válogatók után derül ki, hogy mely számokban indul a szegedi versenyen.

A kapitány elmondta, a huszonkilencszeres világbajnok nem élvez semmiféle előnyt a múltbeli eredményei kapcsán. Azonban aki ismeri, az tudja jól, nem is szeretné, ha kivételeznének vele.

De vannak, akik így is „kivételeznek” a csinos sportolóval. Az egyik napilap szavazásán ugyanis nagyon fölényesen nyerte a szavazást melyben azt kérdezték az olvasóktól, „Ki lesz a legeredményesebb magyar sportoló a szegedi vb-n?”.

Kovács a szavazatok közel negyven százalékát (38-at) szerezte meg, egymaga többet, mint az összes többi versenyző. (Janics Natasa még kapott ugyan 31 százalékot, de ő anyai örömök elé néz, így nem is indul a versenyen.)

Kovács esélyeit növeli – klasszisa mellett -, hogy egyik kedvenc pályája a szegedi, és nem csak mazért mert jól ismeri, de már számos győzelmet aratott itt. Legelső magyarországi vb-aranyát 1998-ban a K-4-es 200 méteres futama után vehette át, majd a nyolc évvel később megrendezett vb-n a párosok és a négyesek összes számában (200, 500, és 1000 méteren) is a legjobb lett.

Ehhez jön hozzá a 2002-es Európa-bajnokság, ahol egyesben 500 és 1000 méteren is a leggyorsabb volt, de emellett a négyesek 500-as futama után is a dobogó tetején hallgathatta a Himnuszt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr832900352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása