MOL csapat Kajak Blog

A kajakozáson kívül nem is érdekelt más sportág

2011.06.03. 17:04 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az elmúlt hétvégén rendezték a Nagy Sportágválasztót, amelynek keretében a gyerekek számos sportágat megismerhettek kipróbálhattak. A nagyszerű rendezvény nem tekint vissza jelentős múltra, a mostani mindössze a nyolcadik volt.

Kovács Katalinnak azonban nem kellett gyerekkorában ilyen bemutató, ő már gyerekként is tudta, kajakozni szeretne. „A szüleimmel nagyon sokat vízitúráztunk, minden nyáron a Római partról indulva, egészen a Szentendrei sziget felső csücskéig, ott pedig vadkempingeztünk” – elevenítette fel gyerekkora kedvenc nyaralásait.

A kétszeres olimpiai bajnok elmondta, az iskolában kosárlabdázott és tornaversenyekre is járt, de egyik sem vonzotta őt annyira, hogy bármikor is esélyük legyen a kajaklapáttal szemben. „Tizenegy évesen mentem le először edzésre, egyetlen feltétel volt, hogy tudjak úszni. 200 métert leúszattak velem, és onnantól kezdve mehettem is”.

Ebben valószínűleg szerepet játszott, hogy két nővére is kajakozott, de ők viszonylag korán abbahagyták. A későbbi huszonkilencszeres világbajnok azonban nem adta fel, és az eredményei azt igazolják, jól döntött. Azt nem tudta megmondani miért ő lett a legsikeresebb a sport területén, de valószínűleg az is szerepet játszik benne, hogy a mai napig úgy szereti a kajakozást, mint amikor elkezdte.

„Nagyon jó csapatban kezdtem el kajakozni, nagyon jó volt a társaság, sokat jártunk hosszabb evezésekre sátortáborokba. Akkor az egész csak egy nagy bulinak tűnt” – elevenítette fel a kezdeteket Kovács, hogy miért is szerette meg már az elején a kajakozást.

Jelenleg minden energiájával a szegedi világbajnokságra készül, azonban sportolói pályafutása után – ami őt ismerve még hosszú éveket jelent – nem tartja kizártnak, hogy gyerekekkel, fiatalokkal ismertesse meg a kajakozás szépségeit.

Mindenesetre a gyerekeknek jó példa lesz egy sportágat olyan valakitől tanulni, aki addigra valószínűleg már több mint harminc világbajnoki, húsznál is több Európa-bajnoki, és ma még megmondhatatlan hány olimpiai bajnoki címmel zárta pályafutását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr942954608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása