MOL csapat Kajak Blog

Ez a hosszúhétvége mindenről dönt a kajakosoknál

2011.06.10. 21:47 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Szegeden rendezik hétvégén a kajak-kenu Európa-bajnokság és az augusztusi, szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság hazai válogatójának második fordulóját. Az igazán fontos kérdések pénteken 15:30-tól, szombaton 9:40-től, vasárnap pedig 9:30 órától dőlnek el, ugyanis ekkor rendezik a döntőket.

Azokban a számokban, amelyekben nem az a versenyző nyer, aki az első futamot is megnyerte, hétfőn szétlövés dönt. Ebben azonban már csak a két futam győztese vesz részt, ők ketten döntik el, hogy ki indulgat a belgrádi kontinensvetélkedőn és az augusztus 17. és 21. között megrendezésre kerülő hazai vb-n.

Így van ez a női kajakosoknál is, ahol Kovács Katalin épen csak lemaradt Kozák Danuta mögött, de ezen a hétvégén javíthat és kivívhatja a „pótselejtezőt”. A 29-szeres világbajnok a szövetség honlapján úgy nyilatkozott, nem is tudja hányadik válogatójára készül, de szereti ezt a versenydrukkot, hiszen nélküle úgy érzi nem is lenne eredményes.

Jelenleg úgy érzi magát, mint ha egy hullámvasúton ülne, és éppen felfelé megy, lélegzetvisszafojtva, furcsa érzésekkel várja a folytatást. De az izgalom mellett természetesen nagyon bizakodó, úgy érzi remekül sikerült a felkészülése.

Ami az örömét kissé „elronthatja”, hogy a hétvégére se mondanak igazán nyári időt, pedig korábban úgy nyilatkozott, ő jobban szeret jó időben versenyezni, ahogy akkor mondta: „napelemmel működik”.

Amennyiben megnyeri a hétvégi futamot, úgy következhet számára a szétlövés. Ez nem ismeretlen, hiszen korábban már egyesben és párosban is került hasonló helyzetbe. Volt, amikor olimpiai bajnokként a vízbe borult Janics Natasával, majd a második futamot és a szétlövést is megnyerték.

Kovács ellenfele Kozák Danuta, aki tavaly éppen szétlövés után maradt le az egyes vb-szereplésről, a „párbajban” Janics Natasa győzte le. Az eset érdekessége, hogy amíg egyesben Kovács és kozák a legnagyobb riválisok, addig párosban éppen együtt nyerték meg a nők 1000 méteres futamát.

A női kajakosok helyzetére egyébként jellemző, hogy a legjobbak – Kovács, Kozák, Janics, Benedek, Csipes – valamennyien éremesélyesek lennének az Eb-n és a világbajnokságon is egyesben, de a szabályok értelmében egy országból csak egy versenyző nevezhető.  

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr742974131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása