MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin nem tartja kizártnak a 9 női érmet a vb-n

2011.08.02. 09:33 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin jelenleg Szolnokon a kajak-kenu válogatott edzőtáborában tölti a napjait, ahol minden erejével az augusztusi világbajnokságra készül. Az év legjelentősebb hazai sporteseménye egyben kvalifikációs verseny is a 2012-es olimpiára.

A londoni játékokig már egy év sincs hátra, ennek ellenére a kétszeres olimpiai bajnokot jelenleg csak a szegedi vb tartja lázban.

„Meglep, hogy már ilyen kevés idő van az olimpiáig. Én leragadtam a 400 napnál, azóta nem követtem, az Európa-bajnoki felkészülés alatt elmaradt a visszaszámlálás. Egyébként jelenleg is annyi a teendő, hogy nem is gondolok az olimpiára, csak a vb-re” – mondta Kovács, aki Szegeden szerezheti meg harmincadik világbajnoki címét.

Ehhez mindössze egy aranyérmet kellene nyernie, de figyelembe véve, hogy a júniusi Európa-bajnokságon három aranyat is nyert, a hazai versenyen valószínűleg szeretné megismételni ezt a teljesítményét.

Kovács négy számban áll rajthoz Szegeden. Az olimpiai számok közül 500 méteres párosban Csipes Tamarával, ugyanezen a távon a négyesben Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Benedek Dalmával alkotnak csapatot.

A két nem olimpiai számban a 200 méteres párosban Kozák, míg a 4x200-as egyes váltóban Kozák mellett Paksy Tímea és Vad Ninetta lesz a váltó tagja.

„Úgy érzem a kilenc női számban akár mind a kilencet megnyerhetjük, de a dobogóra biztos, hogy valamennyi hajó felállhat. Látom, hogy mindenki nagyon készül, és ez remélhetőleg meghozza a gyümölcsét” – mondta a csinos kajakos.

A vb-n szerzett kvalifikáció azonban hajót és nemzetet illet, nem pedig versenyzőt, vagyis elképzelhető, hogy nem az indul el egy adott olimpiai versenyben, aki a kvótát kiharcolta. Egy versenyző több számban is indulhat a kvalifikációs viadalokon, de csak egy, úgynevezett versenyzői kvótát szerezhet (tehát amennyiben például egyesben és párosban is megfelelő helyen végez, nem két, hanem csak egy versenyzői kvótát szerez).

Kovács éppen ezért még nem tudja (nem is tudhatja), hogy az olimpián kivel, milyen számban áll majd rajthoz. „Ha egy éve azt mondják, hogy nem a Natasával megyek párost a vb-n, biztos nevettem volna. Ő azonban szeptemberre babát vár, így most Tamival indulok. Éppen ezért lehetetlen megmondani, hogy jövőre ki milyen számban indul. Egyelőre a legfontosabb, hogy a vb-n minden jól alakuljon”.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr213119328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása