MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin is miniszteri elismerésben részesült

2011.09.16. 09:16 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter oklevéllel ismerte el az augusztusi, szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon érmet szerzett magyar versenyzők és az őket felkészítő szakemberek munkáját. Az ünnepségen a tárcavezető azt mondta: ezúttal nemcsak az eredmények, hanem a rendezés sikere is örömet okozott.

"A kormány a legfontosabb feladatok közé helyezte a sportot, ezért is segített és adott több százmilliós támogatást a pálya felújításához és a vb lebonyolításához. Magyarország kiváló házigazda volt, mindenkinek gratulálok, aki részese volt ennek a sikernek" - fogalmazott köszöntőjében a miniszter, aki minden hazai érmest és edzőt, valamint Storcz Botond szövetségi kapitányt oklevéllel jutalmazott. 

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium  sportért felelős helyettes államtitkára pohárköszöntőjében azt mondta: mindannyian egy hajóban utaznak, a kormány, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, az egyesületek és a szakosztályok egyformán sikereket akarnak. 

"Egyrészről Magyarország nagyon jó házigazdának bizonyult, köszönhetően a szervezők munkájának, másrészről viszont a versenyzők - szerencsére - nem mindig voltak udvarias vendéglátók A versenyzőknek jó mentális és fizikai egészséget kívánok az olimpiáig, ami a mi részünk a felkészülésben, azt meg fogjuk oldani" – mondta Szekeres. 

Az ünnepségen a friss magyar világbajnokok közül nem mindenki vett részt, hiszen többen is jól megérdemelt pihenőjüket töltik. Így nem volt ott többek között a két vb-címet szerző Csipes Tamara, az egyetlen kenui aranyat nyerő Vajda Attila, vagy a női négyesben utolsó beülőként versenyző Benedek Dalma sem. 

Miként Kovács Katalin sem, aki testvérénél Németországban pihen. Kovács egyébként a nyár legeredményesebb versenyzője, hiszen a belgrádi Európa-bajnokságon három, míg a szegedi versenyen két aranyérmet nyert. Így összesen 26 Eb-, és 31 világbajnoki elsőségnél jár. 

A magyar válogatott hat arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel, valamint a paraszámokban egy-egy arannyal és bronzzal zárta a szegedi vb-t.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr653227724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása