MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Örülök annak, amit a Natasa mondott

2011.12.09. 09:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos Janics Natasa hosszú idő után, az elmúlt héten tartott sajtótájékoztatót. Ezen számos érdekesség mellett elmondta, a jövő évi olimpiai válogatókon egyesben, Kovács Katival párosban és négyesben is elindul, bár tisztában van vele, hogy az utóbbi összeállítása a szövetségi kapitány döntése lesz. 

„Örülök annak, amit a Natasa mondott, de szerintem még korai erről beszélni, hiszen először egyesben kell kiharcolni az indulási jogot és csak utána állhatnak össze a párosok” – mondta Kovács Katalin, aki ugyan nem volt ott a tájékoztatón, de jól smeri Janicsot, hiszen párban 2004-ben Athénban és 2008-ban Pekingben is olimpiai bajnoki címet szerzett vele. 

Idén azonban Kovács más párral versenyzett és a belgrádi Európa-bajnokságon Kozák Danutával 200 méteren, Csipes Tamarával pedig 500-on bizonyult a legjobbnak. (emellett behúzta az 1000 méteres egyes aranyérmét is, így ő lett a kontinensvetélkedő legeredményesebb versenyzője.) 

„Egyelőre még én sem tudom, hogy mire leszek majd képes, de igyekszem a legjobban felkészülni a válogatókra” – mondta az ötödik olimpiájára készülő Kovács, aki sajnálatos őszi sérülése után sokáig nem tudott teljes értékű munkát végezni. Mostanra azonban meggyógyult már a sérült keze, így a monoton – de kézkímélő - futások után ismét a többiekkel együtt készülhet. 

„Szerencsére már a kezem is teljesen jól van, így teljes erővel tudok készülni, ez pedig a lelkemnek is jót tesz” – mondta a népszerű kajakos, aki egy edzőtábori kerékpártúra során esett olyan szerencsétlenül, hogy a keze megsérült. 

„Natasával sok sikert megéltünk közösen, igaz már nagyon régen eveztünk együtt. Korábban úgy is jól ment a hajónk, ha együtt készültünk és úgy is, ha külön. Most nem tudom, mi lenne, ha összeülnénk, de én is roppant kíváncsi vagyok rá” – mondta a harmincegyszeres világbajnok. 

Az idei Év sportolója választáson is nagy esélyekkel induló kajakos – aki tavaly éppen Janiccsal nyert a csapatok versenyében - a karácsonyt otthon szűk családi körben tölti, de sok ideje nem lesz az ünneplésre, hiszen az ünnepek között is edzések vannak, és január elején is folytatódik a munka. 

Gondot csak az időjárás jelent, hiszen a „napimádó” kovács számára nem túl derűs a mostani borongós idő. Februárban azonban törökországi edzőtáborba utaznak, ahol a mostaninál sokkal jobb időben készülhetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr83448980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása