MOL csapat Kajak Blog

A kajak-kenu idén is sikersportág volt

2011.12.15. 09:57 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az év vége közeledtével zajlik az élet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség berkein belül. Az elmúlt héten megtartotta éves beszámolóját a sportág a Magyar Olimpiai Bizottságnál, míg ezen a héten évi utolsó sajtótájékoztatójukat tartották. 

A MOB vezetői előbb gratuláltak a sportág 2011-es eredményeihez, majd külön kiemelték, hogy rendkívül hangulatos és jól szervezett volt a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokság. 

Schmidt Gábor beszámolója szerint a sportág 2011-ben teljesítette a legfontosabb célkitűzéseit. A női kajak szakágban az összes, a férfi kajakosoknál egy kivételével az összes olimpiai kvótát sikerült megszerezni. Kenuban szükség van még kvótákra a sikeres londoni szerepléshez, de a szövetség már kidolgozta azt a részletes szakmai tervet, ami segíthet ezek megszerzésében. 

A hazai szövetség honlapja kiemelte, hogy a pekingi olimpia előtt – ugyanebben az időszakban – csak négy női kvótával rendelkezett Magyarország, vagyis most sokkal nyugodtabban készülhetnek Kovács Katalinék, mint négy évvel ezelőtt. 

Storcz Botond a férfi kajak fejlődését nevezte az év egyik legnagyobb eredményének, de külön kiemelte a nők fantasztikus teljesítményét és Vajda Attila bravúros világbajnoki szereplését. Véleménye szerint a női a négyesben és a párosban jó esélyünk lehet az aranyérem megszerzésére, míg a két egyes szám indulási jogáért hatalmas csata várható a hazai kvalifikációs versenyeken. 

Ha már a kapitány a nőket emelte ki, az MKKSZ keddi sajtótájékoztatóján is egy egy hölgy „játszotta” a főszerepet. Az eseményen Kozák Danutát, a sportág új, 45. örökös bajnokát köszöntötték és megnyitották a sportág történetét bemutató állandó kiállítását is. 

Baráth Etele a hazai szövetség első embere zsúfolt és sikeres évnek nevezte az ideit, amikor a szövetség a 70. születésnapját is ünnepelte. Évértékelőjében kiemelte, hogy a csúcs a szegedi síkvízi világbajnokság volt, a sporteredményeket és a közvetítés színvonalát tekintve is. 

Ezt követően köszöntötték a sportág 45. örökös bajnokát, Kozák Danutát. A szövetség 2001 óta tartja számon az örökös bajnokokat, a cím elnyeréséhez olimpiai aranyérem, vagy öt világbajnoki győzelem szükséges. Az ötszörös vb-győztes Kozák kissé bicegve lépett a leleplezett márványtábla elé, mert amint azt mondta, edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, s felépülése előreláthatólag négy hetet vesz igénybe.

A sajtótájékoztató zárásaként megnyitották a sportágtörténeti állandó kiállítást, amely a szövetség munkaidejében várja a látogatókat a Latorca úti székházban. 

A versenyzők közül Kovács Katalin volt a legeredményesebb, aki a belgrádi Európa-bajnokságot három, a szegedi vb-t pedig két aranyéremmel zárta. Ezzel összesen már harmincegy világbajnoki elsősége van, ennyi senkinek semmilyen sportágban nincs még.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr613464041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása