MOL csapat Kajak Blog

A US Today szerint Kozák Danuta 3 éremmel zárja az olimpiát

2012.04.22. 15:30 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Az Egyesült Államok egyik vezető lapja a US Today tavaly év eleje óta minden hónapban közzétesz egy listát, melyben saját számításaik szerint kiszámolják, melyik ország hány éremmel zár a 100 nap múlva kezdődő londoni olimpián.

Amíg tavaly ilyenkor még 21 magyar éremmel számoltak, addig mostanra már „csak” 17 magyar sportoló dobogós helyezésével kalkulálnak. A számítógépes program a várható olimpiai indulók, eredményei és formája alapján „számítja ki” a várható eredményt.

Ez már csak azért is érdekes, mert több sportágban (pl: kajak-kenu) még nem is ismert, hogy egy adott országot ki képvisel majd. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a kajakosok tavaly ősz óta versenyen se indultak, csak edzettek és edzőtáborban voltak, még érdekesebb a kalkuláció.

Mindenesetre a legújabb éremtáblázat mindössze négy magyar aranyéremmel számol, Pars Krisztián (kalapácsvetés), Sidi Péter (sportlövészet), Gyurta Dániel (úszás) és Berki Krisztián (torna) személyében. Ez azt is jelenti, hogy véleményük szerint egy magyar aranyat se szerzünk kajak-kenuban.

Tavaly ilyenkor még három magyar arannyal számoltak a kajakosok köréből. Akkor még Janics Natasát egyesben, a női párost és a női négyest is aranyesélyesnek tartották. A legfurcsább, hogy a női négyest jelenleg csak a második helyre teszik a németek mögé, holott a tavalyi szegedi világbajnokságon a Szabó, Kovács, Kozák, Benedek négyes meggyőző versenyzéssel utasította maga mögé a németeket.

Jelenleg egyébként Kozák Danutát tartják a legeredményesebb magyar versenyzőnek, az amerikai lap szerint a 25 éves klasszis két ezüstéremmel és egy bronzzal tér haza Londonból. Véleményük szerint a szegedi válogatón és a duisburgi Világkupán Kozák harcolja ki a K1 500 méteres indulási jogot, de végül csak harmadik helyen ér be, az ukrán Oszipenko és a német Reinhardt is előtte végez.

Ugyanezen a távon a Szabó, Kozák párost a magyar edző által dirigált osztrák hajó előzi meg, míg a négyesek versenyében a magyar hajó – az előző négy olimpiához hasonlóan – másodikként ér célba a németek mögött.

Természetesen a lap jóslataira nem kell sokat adni, hiszen a 200 méteren verhetetlennek számító Janics Natasát és a kenusok egyes versenyében tavaly vb-t nyerő Vajda Attilát is csak ezüstérmesnek jósolja, míg a férfi vízilabdázók csak a hetedikek lesznek. 

A US Today szerint „természetesen” az amerikaiak nyerik a legtöbb aranyat (41-et), megelőzve a 37 aranyig jutó kínaiakat és a 20 aranyéremmel záró oroszokat. Az éremtáblázatot azonban Kína nyeri 93 ponttal, míg Magyarország a 17. helyen végez 17 éremmel. A lap legutóbbi számításai szerint hazánk 4 arannyal, 7 ezüsttel és 6 bronzéremmel zárja az olimpiát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr104466160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása