MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta nem hitte, hogy ennyire jó lesz

2012.06.13. 14:38 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozák_300x300_mti(1).jpgA női kajakosok közül eddig csak Kozák Danuta vallhatja magát biztos olimpiai résztvevőnek. A honvéd 25 esztendős klasszisa 500 méteren egyesben és eredményeinek köszönhetően a négyes tagjaként szerezhet reményeink szerint minél fényesebb érmet Londonban.

Az ötszörös világbajnok a hazai szövetségnek nyilatkozva elmondta, nagy felszabadultságot, könnyebbséget jelent számára, hogy május óta kizárólag az olimpiára kell készülnie.

„Négy éve nekem is jócskán kijutott a balhéból, és sajnos sokáig hordoztam magamban ezeket az érzéseket, még egy-két évvel később is befeszült izommal álltam a parton, a versenyeken” – mondta Kozák, aki elismerte, tavaly ősszel egyáltalán nem érezte magában az erőt ahhoz, hogy felkészüljön az egyesre.

Bár sokan biztos így is cserélnének vele, ő csalódásként, személyes kudarcként élte meg, hogy a szegedi világbajnokságon „csak”ezüstérmes lett. Ehhez jött hozzá tavaly ősszel súlyos bokasérülése, így amikor örökös bajnokká avatták, bicegve fogadta az elismeréseket.

„A tavaszi törökországi táborba hátfájással utaztam, egyáltalán nem hittem, hogy valaha is képes leszek a maximumra” – mondta Danuta, aki nem csak az egyesben, de az első válogatón Szabó Gabriellával párosban is a legjobb lett. Az már személyes pechje, hogy nem indulhat mind a két számban, mivel azt már a válogatók előtt kikötötte a szövetség, hogy a sűrű olimpiai versenyprogram miatt, aki egyesben indul, nem mehet párost.

Úgy véli, jelenleg abban a korban van, amikor az ember a legjobb fizikai teljesítményre képes. Ezzel természetesen nem akarja „leöregezni” a harmincon túli klasszisokat - Kovács Katalint, Douchev-Janics Natasát és Fazekas Krisztinát -, hiszen elismerte, hihetetlenül kemény ellenfelei minden egyes versenyen.

Kozák úgy véli Londonban elsősorban az ausztrál Alana Nicholls, az ukrán Inna Oszipenko-Radomszka és a dán Henriette Engel-Hansen lehet a legnagyobb riválisa az aranyéremért folytatott harcban. A tavalyi világbajnok német Nicole Reinhardt sérülés miatt nem indul Londonban, és az őt helyettesítő Silke Hörmannról nem sokat tud.

Bízik saját magában, nem titkolja, az aranyéremért utazik Londonba. Ma már tudja, úgy tud leginkább nyerni, ha nincs rajta pluszfeszültség, ha úgy érzi magát, mintha az egyik edzésen lapátolna. Mint elmondta, a válogatót is ebből a rutinérzésből nyerte meg.

A négyessel kapcsolatban elmondta, bár annak összetétele még kérdéses, a magyar egység nagyon erős. Állandó páros társa Szabó Gabriella pár éve még a visszavonuláson gondolkozott, most pedig élete legjobb formájában van, nyertek egy bivalyerős Fazekas Krisztinát is.

„Kovács Katalin - akinek hozzám hasonlóan szintén nem volt felhőtlen a felkészülése -, nagyon pozitív az a tudás, és azaz akarat, amellyel ehhez az olimpiához áll. Ő mindig, minden helyzetben képes felszívni magát” – mondta a négyes lehetséges tagjairól.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr84585354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása