MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Egy sportoló vagyok, aki szeret versenyeket nyerni

2013.10.20. 09:52 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgA kajak-kenuban nem annyira jártas emberek számára Kozák Danuta az elmúlt másfél évben lett igazán ismert. Tavaly egy magabiztosan megnyert válogatót követően remekelt a londoni olimpián (két aranyérem), míg idén ismét mindenkit maga mögé utasított a hazai mezőnyben, miként tette azt a duisburgi világbajnokságon is (három aranyérem).

Ezek után nem meglepő, hogy sokan kajakkirálynőnek tartják, hiszen az elmúlt időszak eredményei alapján jelenleg nincs nála jobb női kajakos 500 méteren.

„Én igazán nem úgy gondolok magamra, mint a világ első számú kajakosa. Úgy vagyok ezzel, hogy nyertem egy versenyt, de lehet, hogy jövőre más nyeri, de én persze mindent meg fogok tenni, hogy ne nyerje más. De mindezt nem úgy, mint a világ legjobb kajakosa, hanem, mint egy sportoló, aki szeret versenyeket nyerni” – mondta a nyolcszoros világbajnok.

Danuta nemrég egy interjúban úgy fogalmazott, pazar eredményei ellenére sem érzi, hogy a csúcson lenne, hiszen saját bevallása szerint van még hova fejlődnie. 

„Amit mondani akartam az volt, hogy még lehetek csúcson (több csúcson is, esetleg nagyobb csúcson is), de ezt mind csak utólag fogjuk tudni megítélni, hol volt az abszolút csúcs. Én még érzek magamban belül csúcsokat, amiket meg kell majd még hódítanom” – mondta azzal kapcsolatban, miért nem érzi úgy, hogy a csúcson lenne.

A kora alapján az Újpest klasszisának életébe még akár három olimpia is belefér, ugyanakkor kérdés, ő vajon "olimpiákban számolja" a pályafutását? „Nem, és nem is nagyon gondolok a kajakozásra, mint pályafutásra. Majd utólag, nyugdíjas koromban lehet, hogy így fogok rá visszatekinteni, de most egyszerűen csak kajakozom, mert élvezem” – mondta a tőle megszokott őszinteséggel.

„Ha jövőre meg tudnám ismételni az idei teljesítményem, azzal maradéktalanul elégedett lennék. De igazából nem a világbajnoki címeket számolom, hanem önmagamhoz képest szeretnék fejlődni a különböző területeken” – mondta arról, van esetleg olyan eredmény, vagy bármilyen cél, amit kitűzött korábban maga elé.

Az év elején nagy vihart kavart, hogy otthagyta a Honvédot és az Újpesthez igazolt, hogy párjával - aki egyben az edzője is – készülhessen. Az idei eredmények azonban igazolták döntésének helyességét. Ezek után nem elképzelhetetlen, hogy az elért eredmények alapján akár többen is jelentkezhetnek a párjánál, hogy őket is ő készítse fel.

„A jelenlegi felállásnak csak egyetlen egy hátránya, viszont rengeteg előnye van számomra. Ennek ellenére biztosan mérlegelnénk a lehetőségeket és komolyan megfontolnánk a dolgot. Igazából kíváncsi leszek, hogy ki lesz ilyen bátor?” – mondta sokat sejtetően.

Danuta az idei év fáradalmait Izraelben pihente ki, ahol a párjával kettesben nyaraltak. Szükség is volt a lazításra és a kikapcsolódásra, hiszen hétfőtől már kezdődik a felkészülés a következő idényre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr495588951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása