MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: A holtponton nem segít át, hogy már több ezerszer voltam ott

2014.01.26. 11:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato_2013.jpgA kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta január eleje óta már az idei alapozó munkát végzi. Szüksége is van a „jó alapokra”, hiszen idén is jelentős megmérettetésnek lesz kitéve. Minden bizonnyal már a hazai válogatókon is nagy küzdelem lesz de Danuta elsősorban a július közepén esedékes Európa-bajnokságon és az augusztusi világbajnokságon akar nagyot alakítani.

„A téli edzéseknek a "legnehezebb" része, hogy van egyfajta monotonitása és a számomra, illetve mindenki számára élvezetes rész, a kajakozás, a vízre szállás még várat magára” – mondta Danuta arról, mi a legnehezebb a mostani munkában.

Adódik a kérdés, vajon mi segít számára átlendülni, amikor eléri a holtpontot? „Jó lenne, ha mondhatnám azt, hogy az évek és a rutin. De sajnos, amikor épp holtponton vagyok, akkor nem segít az, hogy már több ezerszer voltam ott. 18 év kajakozás után is ugyanolyan nehéz akkor, mintha kezdő lennék. Segíthet ilyenkor az edző, ha eléggé motivált és egy hullámhosszon él a versenyzővel, de alapjában véve ilyenkor mindenki egyedül van és ezt a harcot egyedül kell megvívnia” – mondta a nyolcszoros világbajnok a tőle megszokott őszinteséggel.

Danuta már korábban elmondta, ilyenkor a legjobb kikapcsolódást a pihenés jelenti neki, de nagyon szeret a családjával lenni, egy nagy családi ebéd mindig feltöltődést jelent számára. „Illetve újabban esténként angolozással foglalom le magamat. Ez ki is kapcsol és legalább hasznos tevékenységet is végzek”

Danuta elmondta, a médiából tudta meg ő is az örömhírt, hogy az olimpiai bajnok négyes két tagja is anyai örömök elé néz. „Megmondom őszintén átragadt rám is az örömük és kicsit irigyeltem is őket”- mondta a 26 esztendős klasszis.

Ugyanakkor a jelenlegi tavaszias-januárban elég sok lappangó vírus terjed, neki pedig vigyáznia kell, hiszen egy betegség akár hetekre is kivonhatja őt a felkészülésből. Szerencsére tudja mi a megoldás ebben a "taknyos" időben a különböző vírusok ellen.

„Eddig szerencsésen átvészeltem a telet ilyen szempontból és ez annak is köszönhető, hogy idén először nagy szerepet szánunk a professzionális munkához elengedhetetlen táplálék-kiegészítőkkel megtámogatott tudatos étrend kialakításának, amihez egyébként a BioTech USA-t választottuk partnernek. A One-A-Day multivitamint pont erre találták ki, én kifejezetten azért szedem, mert nagyobb igénybevétel mellett is komplex védelmet nyújt a szervezetnek” – mondta arról, miként védekezik a betegségek ellen.

Danuta az idei évben is szeretné több számban is megmérettetni magát, de nincs rangsor a számok között, mint elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan elsősorban egyesben szeretne jól szerepelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr115782748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása