MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: A külső szemlélő számára unalmas lehet egy ilyen edzőtábor

2014.02.20. 12:36 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

danuta_sikerado.hu.jpgA kétszeres olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta a múlt hét végén Portugália felé vette az irányt, ahol vízi edzőtáborozáson vesz részt. Valószínűleg nagyon várta már ezt az időszakot, hiszen az elmúlt hetek nem éppen a felkészülés legkellemesebb részéről szóltak, Danuta mindennapjait a futás, az úszás és a tornatermi erősítés tették ki.

„Viszonylag hosszú volt az utunk, mivel Portóba nincs közvetlen járat, és egy elég rossz csatlakozással sikerült kiutaznunk, így csak 12 óra alatt értünk célba. Sajnos az időjárás egyelőre nem sokkal jobb, mint otthon. Reggel ködös, hideg, napközben sokszor esős, 12 fok körüli a maximum hőmérséklet” – mondta Danuta arról, milyen nehezen értek célba, és hogy egyelőre még az időjárás sem fogadta a kegyeibe őket.

Szerencsére az ellátással nincs gondjuk, mint a nyolcszoros világ-, és Európa-bajnok elmondta, azzal ugyan nincs teljesen tisztában, hogy amit ők kapnak azt mennyire portugál, de szerencsére elég változatos. A konyhában is remeklő Kozák örül neki, hogy van sok gyümölcs, saláta, sokszor hal is, szóval egészségesnek mondható a menü. 

„A külső szemlélő számára nagyon egysíkú és unalmas lehet egy ilyen edzőtábor, mert az alvás, evés, edzés sormintát nem nagyon bontja meg semmi izgalmas dolog a hétköznapokban, legfeljebb némi olvasás és filmnézés” – mondta azzal kapcsolatban, mit tudnak csinálni az egyénként is kevéske szabadidejükben.  

„Jelenleg egyedül készülök. Két hét múlva jön egy Vajda Attila nevével fémjelezett magyar kenus csapat. Lehet, hogy lesznek közös edzéseink, ha az edzők úgy látják jónak. De alapjában véve egyedül készülök” – mondta a londoni olimpia legeredményesebb magyar versenyzője.

Danutáról köztudott, hogy nagyon szeret kajakozni és szeret dolgozni is, így tisztában van vele, hogy az edzőtáborok is a velejárói a felkészülésnek. Az elmúlt években számos helyen megfordult, de saját bevallása szerint a kaliforniai edzőtáborozás volt eddig a legemlékezetesebb, mert ilyen távoli, tengerentúli helyekre kajakos ritkán megy edzőtáborba. 

„Változó, hogy mennyi idő után szokott honvágyam lenni. 3-4 hetet simán lehet bírni, utána kezd nehezebb lenni. De sok függ a terheléstől is. Leginkább a fáradtság miatt szoktam már nagyon várni az edzőtáborok végét” – mondta arról, mennyire viseli nehezen a távollétet Magyarországtól.  

„Alapjában véve egy komoly vízi alapot szeretnénk lerakni, amire az idény folyamán fogunk tudni támaszkodni. De idén két héttel előbbre terveztük a vízre szállást, mert van pár technikai dolog, amit ki szeretnénk próbálni” – avatott be minket a szakmai részbe is, hogy mi az a legfontosabb munka, amit elterveztetek erre az időszakra. 

(Fotó:sikerado.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr685823730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása