MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Az itteni munka bizonyítéka a kezemet borító vízhólyagok

2014.03.03. 13:43 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

danuta_sikerado.hu.jpgKozák Danuta immár több mint egy hete Portugáliában a NELO hajógyártó cég központjában edzőtáborozik. Danuta tavaly Olaszországban készült, idén pedig még messzebb utazott, hogy a magyarnál valamivel jobb időjárási körülmények között készülhessen. Egyelőre még csak egyedüli magyarként, de a jövő hétre változik a helyzet, hiszen a Vajda Attila vezette szegedi különítmény is csatlakozik hozzá.

„Szerencsére az időjárásra nincs okunk panaszkodni, tipikus tavaszias idő van. Ez azt jelenti, hogy eléggé változékony, de szerencsére nem nagyon hideg. Sokszor esik az eső, de már napsütésben is akadt részünk, az biztos, hogy eddig jobb az idő, mint a tavalyi melegvízes edzőtáborban” – mondta Danuta az időjárásról, ami az ilyenkor esedékes felkészülés legsarkalatosabb pontja.

Amíg itthon csak a szárazföldi (futás, tornatermi) és az uszodás edzéseket tudta csinálni, addig Portugáliában végre hajóba ülhetett. Mint elmondta, nagyon várta már ezt a pillanatot. „Túl vagyok már pár hosszabb evezésen is, ennek ékes bizonyítéka a kezemet borító vízhólyagok és kidörzsölések, de hát tudom jól, hogy ez ezzel jár. Egy két hét és betöri a lapát a kezem” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok arról, mi okozza ilyenkor a problémát.

Danutát ez természetesen nem zavarja, hiszen mint korábban is elmondta, ő elsősorban az eredményeivel akar a lapok címoldalára kerülni, és tisztában van azzal, hogy ahhoz, hogy a nyár két legfontosabb eseményén, az Európa-bajnokságon és a moszkvai világbajnokságon jól teljesítsen, ezekben a napokban „szenvednie” kell.

Jelenleg csak párjával (és edzőjével) Somogyi Bélával alkotják a magyar csapatot, de ez hamarosan változik, hiszen vasárnap érkezik a szegedi különítmény, többek között az olimpiai bajnok Vajda Attilával.

„Vasárnap este jönnek a többiek, én már nagyon várom őket, hiszen így mégiscsak egy kicsit változatosabb lesz minden. Örülök, hogy a csapattal érkezik egy gyúró is Molnár Tamás személyében, vele sokkal könnyebb lesz a regeneráció egy-egy fárasztó nap után” – mondta az újpesti klasszis.

A fárasztó edzések után többnyire csak olvasásra és filmnézésre van energiája az amúgy is ingerszegény edzőtáborban, de a vasárnapra tervezett szabadnapon el is utaztak kicsit.

„Vasárnap volt egy kis pihenőnap, amikor bementünk a közeli nagyvárosba, ami történetesen Portugália egykori fővárosa (Coimbra). Most leginkább egyetemi város, de igazából nem nagyon tudtunk még körülnézni egyelőre csak egy villámlátogatást tettünk. De mivel még sokáig tart az edzőtábor lesz még rá alkalmunk” – mondta Danuta, aki csak március vége felé jön haza, hogy itthon folytassa a felkészülést. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr615841301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása