MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danutát díjazták és még fogják idén díjazni

2012.12.09. 16:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgSokak számára Kozák Danuta egy kétszeres olimpiai-, és ötszörös világbajnok kajakos. Ő azonban a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának hallgatója is.

A hagyományokhoz híven a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség 2012. november végén a Magyar Sport Házában ünnepélyes keretek között köszöntötte a 2012-es Londoni Olimpia és Paralimpia érmes egyetemi sportolóit, valamint a 2012-es egyetemi világbajnokságok érmet szerző magyar résztvevőit.

A díjakat Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke és Dr. Magyar Zoltán, kétszeres olimpiai bajnok, illetve három-három világ- illetve Európa-bajnoki győztes tornász, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke adták át.

London egyetlen kétszeres olimpiai bajnoka a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Kiváló Sportteljesítményért kitüntetésében részesült, melyet a kiváló sportoló alma materének, a Budapesti Corvinus Egyetemnek ajánlott.

Danuta amióta felbontotta szerződését a Budapest Honvéddal, egyedül készül. Jelenleg az U23-as keret tagjaival Dunavarsányban edzőtáborozik, ahol egy felmérő tábor keretében készül a következő szezonra, benne a duisburgi világbajnokságra.

"Egyelőre még nem gondolok a karácsonyra, még nincs ünnepi hangulatom. Jelenleg az edzésekkel próbálom magam jó szinten tartani. Most, hogy leesett a hó, a futással ugyan vigyáznom kell, mert eléggé csúszik minden, de így is élvezem a munkát” – mondta Danuta arról mivel telnek a napjai.

Két hét múlva valószínűleg izgalmasa napjai lesznek, hiszen idén ötvenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Sportcsillagok Gálaestje, melyen az sportújságírók szavazatai alapján az év legjobb sportolóit díjazzák, és amelyen minden bizonnyal őt is díjazzák.

A sportcsillagok gálaestjének rangsora szerint a kajak-kenu az egyes számú sikersportág Magyarországon. Eddig összesen 28 sportág képviselői kerültek a díjazottak közé. A kajak-kenu eddig egymaga több pontot szerzett, mint a legjobb tíz közé be nem került 18 sportág összesen.

A pontszám-rekord is a kajak-kenuhoz fűződik: 1995-ben egyedülálló módon 40 pontot gyűjtött a sportág. A kajak-kenusok akkor mind az öt kategóriában – férfi, női, csapat, edző, szövetségi kapitány – az élen végeztek.

Az idei voksoláson szinte biztosra vehető Danuta díjazása, hiszen az idei olimpián is a kajak-kenu válogatott szerezte a legtöbb dicsőséget Magyarország számára, és mint említettük az olimpián egyedüliként nyert két aranyérmet a magyar versenyzők közül és rajta kívül csak Risztov Éva szerzett egyéni női számban aranyat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr854955387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása