MOL csapat Kajak Blog

Kétmillió forintért kelt el Kovács Katalin festménye

2010.11.29. 14:24 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Azt már eddig is tudtuk, hogy Kovács Katalin az egyik legcsinosabb és legsikeresebb sportolónk. Azt azonban kevesen tudták róla, hogy ha karitatív tevékenységről van szó, olyanra is képes, amit eddig nem csinált.

 Vasárnap este rendezték az „Értékes vagy!” elnevezésű jótékonysági rendezvényt, melyen állami gondozott gyerekek javára ajánlottak fel árverésre sportolók és ismert személyek különböző tárgyakat, ereklyéket.A rendezvény folyamán a tiszadobi gyerekek egy darabot adtak elő, míg a Hűvösvölgyi Gyermekotthon táncosai egy hip-hop számmal léptek fel.

 Az est fénypontja az árverés volt, melyen többek között elkelt Vajda Attila pólója, egy olyan teniszlabda, amellyel legutóbb Ivan Lendl játszott hazánkban és egy olyan futball labda is, melyet számos ismert sportoló írt alá korábban. De rajtuk kívül Bock József borász és Havasi Balázs zongoraművész is ajánlott fel árverési tárgyakat.

 Az est egyik legnagyobb meglepetése azonban Kovács Katalin felajánlása volt. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos egy saját maga által festett képet ajánlott fel, amely végül kétmillió forintért kelt el.

„Úgy gondoltam nem az ilyenkor szokásos dolgok közül ajánlok fel valamit, hanem egy olyan dolgot, ami tényleg személy szerint hozzám köthető. Ez persze nem azt jelenti, hogy mostantól festői babérokra török, de jó volt látni a gyerekek arcát, mennyire örültek a befolyt összegnek” – mondta Kovács.

 A 29-szeres világbajnoknak ez volt az első ilyen jellegű próbálkozása, és talán nem meglepő, hogy a képen egy kajakos látható. Kovács korábban nem festett, de nemrégiben sok más sportolóval részt vett „Az ecsettel a gyermekekért” rendezvényen, és ott nagyon megtetszett neki. A legjobban így is ő lepődött meg, hogy a képért versenybe szálló két fél ilyen magas összegig elment.

 Kovácsnak egyébként nem ez volt az első jótékonysági felajánlása, hiszen 2007-ben egy szezonnyitó bál keretében Janics Natasával árverésre bocsátották kajakjukat, és az akkor befolyt 2 millió forintos bevétel a Heves megyei sportmúzeumot gazdagította.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr32481185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása