MOL csapat Kajak Blog

200 nap múlva kezdődik a szegedi kajak-kenu vb

2011.01.21. 21:21 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

 A legutóbbi szegedi vb-n minden idők legjobb magyar szereplése született, amit nem lesz könnyű túlszárnyalni. Az előkészületek jól haladnak, a szervezőbizottság munkáját egy társadalmi grémium is segíti.

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, annak apropóján, hogy 200 nap múlva kezdődik az év kiemelkedő magyarországi sporteseménye, a szegedi világbajnokság. Az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő esemény rangját növeli, hogy egyben kvalifikációs verseny is a 2012-es londoni olimpiára.

Baráth Etele, az MKKSZ elnöke kihangsúlyozta, a szervezéssel minden a legnagyobb rendben, ami köszönhető annak, hogy az állam a gazdasági nehézségek ellenére minden anyagi támogatást megadott a sikeres lebonyolításhoz. A vb összköltségvetése 800 millió forint, ebből 300-at biztosít az állam.

A szervezőbizottság munkáját egy társadalmi grémium is segíti tanácsaival, melynek tagja többek között Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, és Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyi tanácsadója és Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára.

A testület a sajtótájékoztató előtt tartotta megbeszélését, és Szekeres Pál örömét fejezte ki, hogy ez lesz az első olyan vb, melyen parasportolók is részt vesznek. „Azt kívánom, hogy legyünk jó házigazdák, azt kivéve, hogy az aranyakból ne vigyenek el sokat a vendégek. Tanulja meg a világ a magyar himnuszt" - mondta Szekeres.

A szegedi vb fő támogatója és névadó szponzora – ahogy azt évek óta megszokhattuk a jelentősebb kajak-kenu versenyeknél – ezúttal is a MOL lesz, míg az év legjelentősebb hazai sporteseményének hivatalos szállítója a SEAT.

A rendezvényen a sportolókat az olimpiai bajnok Kovács Katalin és Vajda Attila mellett Szabó Gabriella és Kozák Danuta képviselte. Szegeden legutóbb öt éve 2006-ban rendeztek vb-t, akkor a magyar együttes minden korábbi rekordot megdöntve 12 arannyal, 2 ezüsttel és 4 bronzéremmel zárta a versenyt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr122603818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása