MOL csapat Kajak Blog

Boldog születésnapot Kovács Katalin!

2011.02.28. 20:09 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin idén sem tudja a születésnapján ünnepelni a születésnapját. A huszonkilencszeres világbajnok ugyanis február 29-én született, szökőévben. Azt azonban nem áruljuk el melyik évben. Annyit segítünk, már elmúlt nyolcéves.

Így azonban csak négyévente tudja a napján ünnepelni a születésnapját. Ugyanakkor őt ez nem zavarja, hiszen a legtöbben február 28-án és március elsején is felköszöntik őt.

„Úgy gondolom, ha már csak négyévente van „igazi születésnapom”, akkor az elsejét számítom annak, hiszen 28-a után születtem. Már rengetegszer megkérdezték, hogy milyen érzés, hogy csak négyévente van szülinapom, de nem különösebben foglalkozom vele, megszoktam” – mondta a népszerű sportoló.

Idén Törökországban, az antalyai edzőtáborban lesz a születésnap, de a csinos kajakos nem tudja, hogy a többiek készülnek e valamilyen meglepetéssel. „Nagy buli biztosan nem lesz, hiszen a felkészülés közepén vagyunk, de mivel mindig felköszöntjük egymást, lehet, hogy kapok valami kis ajándékot”.

A köztudatban, és sok naptárban is rosszul értelmezik a szökőnapot, és február 29-et hiszik annak. Valójában a szökőnap 24-én van, persze csak a szökőhónapban, ami ugye a szökőév februárja.

A 23-a utáni névnapok pedig ennek megfelelően egy napot csúsznak ilyenkor.

A szökőév a néggyel maradék nélkül osztható években van, azzal a kikötéssel, hogy az évszázadfordulókon csak abban az esetben van szökőév, ha az év négyszázzal osztható maradék nélkül.

Tehát a mostani évezredfordulón "természetesnek" vettük, hogy 2000-ben szökőév volt, de unokáink 2100-ban nem tartanak szökőévet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr562699302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása