MOL csapat Kajak Blog

Legyen jó idő, mert én „napelemmel működöm”

2011.05.16. 19:53 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A hétvégén rendezik a női kajakosok idei első válogatóját. A szegedi versenyen a tét nem kicsi, hiszen egy esetleges sikeres szerepléssel már nagyon közel lehet kerülni az augusztusi olimpiai kvalifikációs versenyhez.

„Örülök, hogy ezen a héten lesz a verseny, mert a múlt hét végére nagyon elfáradtam. Testileg és lelkileg is kivoltam, biztos nem tudtam volna jó pályát menni. Valószínűleg most jött ki rajtam az egész tavaszi felkészülés fáradtsága” – mondta Kovács Katalin, aki úgy érzi, erre a hétvégére ismét csúcsformában lesz, de még véletlenül se szeretne jósolni.

Ebben sikerült sajátos ösztönző módszert is találnia. Miközben otthon egy filmet keresett a DVD-i között, véletlenül a kezébe került a tavalyi első válogató verseny felvétele. „Rossz volt nézni, hiszen egyesben csak az ötödik lettem, és párosban sem sikerült nyernünk Natival. Ezt most nem szeretném újra átélni” – mondta a huszonkilencszeres világbajnok.

Nincs is amolyan „B-terv”, azaz nem is foglalkozik olyan gondolatokkal, mi lesz ha nem sikerül elsőre teljesítenie a szintet. A fáradtsága már a múlté és a hátralévő napokban csak keveset fog edzeni, azokat viszont maximális intenzitással, szinte verseny körülmények között.

„Csak a rossz idő lomboz le, mert rólam köztudomású, hogy „napelemmel működöm”. Ha rossz az idő, agyilag is tompább vagyok, ezt pedig most nem engedhetem meg magamnak” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok, aki nem titkolta, jelenleg az egyes a legfontosabb a számára.

Amennyiben párosban sikerül kivívnia a szereplét – Storcz Botond szövetségi kapitány elmondta, aki egyesben indul, az idő sűrűsége miatt nem indulhat párosban –, akkor 200 méteren kozák Danutával, 500-on pedig Csipes Tamarával ül össze.

Az esélyekről nem szívesen beszélt, hiszen senkiről nem lehet elmondani, hogy kiemelkedik a többiek közül, négyen-öten is esélyesnek számítanak. Kovács szerint, elsősorban nem is a fizikai állapot számít, mert ha valaki rossz napot fog ki, úgy lehet, hiába volt az edzéseken a leggyorsabb, a versenyen csak negyedik lesz.

Nagyon fontos lesz ez a verseny, de az elkövetkezendő egy hónap is, hiszen a válogatók és a belgrádi Európa-bajnokság eredményei bizonyos fokig befolyásolják az olimpiai szereplést is.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr472909115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása