MOL csapat Kajak Blog

Nem adtunk ki magunkból mindent

2011.08.19. 16:31 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

A Kovács-Csipes párosra ma még fontos futamok várnak, így csak annyit adtak ki magukból, ami a biztos továbbjutáshoz szükséges volt.

A MOL kajak-kenu világbajnokságon Kovács Katalin könnyedén, különösebb megerőltetés nélkül jutott túl a női kajak kettesek péntek délelőtti előfutamán. A huszonkilencszeres világbajnok Csipes Tamarával szép evezéssel, egy hajónyi előnnyel nyerte meg előfutamát.

„Nem adtunk ki magunkból mindent, csak annyit, ami a biztos, első helyen történő továbbjutáshoz szükséges. Ma még több futam vár ránk, vigyázni kell az erőnkkel” – mondta a futam után Kovács.

Az erejükel valóban vigyázni kell, hiszen lesz még egy középfutamuk is, majd Csipesre a K-2 1000 m, míg a kétszeres olimpiai bajnokra a női K-4 500 m döntője vár. A sűrű program miatt nincs is lehetőségük visszamenni a szállásukra, hogy ott pihenjenek, így a verseny területén próbálnak meg ráhangolódni a későbbi futamokra. 

Sokakat meglepett, hogy Kovács bal vállán számos ragtapaszhoz hasonló dolog volt, de a kétszeres olimpiai bajnok elmondta, nincs komolyabb baj, csak a fel-le mozgatásnál érzi a vállát és ez a megoldás segít neki helyén tartani.

A délutáni döntőre jelentős dopping lehet számára, hogy a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer szerint a magyar női négyes nyeri majd a pénteki K-4 500 m-es döntőt. A németek legendás versenyzője újságíróként van jelen a Maty-éren, a Bild am Sonntag című lapot tudósítja.

Fischer szerint a fehéroroszok sokat erősödtek az elmúlt időszakban, és ott vannak ugye a németek is, de úgy véli most a hazaiak a legjobbak. A 49 éves kétgyermekes családanya - aki először 1980-ban, Moszkvában szerepelt nyári játékokon - éppen a közelmúltban jelentette be, hogy megpróbálja megcélozni a londoni olimpiai részvételt.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr203165276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása