MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: A négyes a fő célom, a párost még nem tudom

2011.10.12. 12:20 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin remek nyarat tudhat maga mögött, hiszen három Európa-bajnoki aranyérme címe mellé a szegedi MOL kajak-kenu világbajnokságon megszerezte 30. és 31. világbajnoki címét. 

Ezt egy rövid, de tartalmas nyaralás követte, hogy aztán ismét belevesse magát a munkába és elkezdje a felkészülést a jövő évi londoni olimpiára. Sokan gondolhatják, hogy ez rutinfeladat számára, de jelenleg Magyarországon fél tucat olyan női versenyző van, aki eséllyel pályázik az olimpiai kvótára. 

„Jelenleg 4-5 olyan versenyző van, aki elviheti az egyest. Azonban ez magában hordja azt a veszélyt, hogy aki az olimpián egyesben megy, a lebonyolítási rend miatt, biztos, hogy nem mehet párosban” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok a lebonyolítás okozta gondokról. 

Kovács nem titkolja, elsősorban a négyes érdekli, jelenleg azt tartja a legfontosabbnak. Úgy véli az elmúlt évek sikerei után az olimpián is jó eséllyel vennék fel a harcot az örök rivális németek és a feltörekvő nemzetek országai ellen is. 

Ugyanakkor valamennyi versenyzőnek a válogatón először egyesben kell bizonyítania, és az eredmények után dől el, hogy ki indul szólóban, ki mehet párosban, illetve milyen lesz a négyes összetétele. Azonban csak az egyes és a páros zárja ki egymást (ugyanaz nap lesz a két szám döntője), de a négyesben indulhat a páros bármely tagja és az egyesben rajthoz álló versenyző is. 

„Látok fantáziát a párosban is, de sok függ attól, hogy ki megy egyesben. Éppen ezért nem gondolkozom még azon, hogy kivel mehetnék párosban. Nem akarom beleélni magam, mert bárkire készülök, és végül ő megy egyesben, akkor aztán mégse mehetek vele” – mondta a negyedik olimpiájára készülő Kovács. 

Szintén nem foglalkoztatja még a 200 méteres táv sem, mint mondta először az 500 méteres távon tisztuljon a kép, majd utána ráér gondolkozni a sprint szám adta lehetőségeken. 

A népszerű kajakos eddigi két olimpiai elsőségét egyaránt Janics Natasa párjaként érte el, (2004 Athén, 2008 Peking), ugyanakkor idén a belgrádi Európa-bajnokságon Csipes Tamarával alkotott legyőzhetetlen párost. (Ugyanakkor Kozák Danutával az Eb-n és a vb-n is győzelmet arattak 200 méteren.) 

Kovács négyesbeli esélyeit növeli, hogy a szegedi világbajnokságon Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Benedek Dalmával meglepő könnyedséggel verték a mezőnyt és lettek világbajnokok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr513295140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása