MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Lesznek még problémák a válogató körül

2012.05.03. 14:10 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kovács Katalin a négynapos ünnepben sem pihent, hiszen amíg mások felvonultak vagy wellness hétvégén pihenték ki a tavaszi fáradtságot, ő addig is edzésekkel készült a londoni olimpiára, illetve a május végi válogatóra.

A harmincegyszeres világbajnok egyre jobban bírja a terhelést, hiszen januárban műtött keze az elmúlt hetek akupunktúrás kezeléseinek köszönhetően hatalmas javuláson ment keresztül. (Kovács egy szentendrei sebészprofesszorhoz és a Kovalenko Klinikára jár akupunktúrára és számára is meglepő, hogy mekkora javulást idézett elő a kettős kezelés.) Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az előző hétvégén Janics Natasa látogatta meg Szolnokon és együtt edzett a kétszeres olimpiai bajnok páros.

„Az előző hét közepén én voltam Szegeden, és úgy érzem nagyon jól ment a hajó velünk, pedig idén még nem sokat gyakoroltunk együtt. Nagyon tetszett a közös munka és ennek folytatásaként jött most Natasa hozzánk Szolnokra” – mondta Kovács, aki eddigi két olimpiai bajnoki címét éppen Janiccsal szerezte.

Amióta elkezdődött a felkészülés most érzi magát a legoptimistábbnak az idei évet illetően. Pedig úgy tűnik igaza lesz azoknak, akik korábban úgy fogalmaztak, hogy nehezebb megnyerni az itthoni válogatót, mi t magát az olimpiát. Noha sokan ezt az egyesre értették úgy tűnik ez a párosra is igaz lesz.

Ugyanis az olimpiai bajnoki címvédő kettősön kívül az évek óta együtt versenyző Kozák Danuta, Szabó Gabriella páros is indul. Ezek után az sem lenne elképzelhetetlen, hogy a hat legjobb hazai kajakos „maradék” két tagja, Benedek Dalma és Csipes Tamara is összeül. Mindenesetre hatalmas harc várható a londoni indulásért, és a végeredmény akár a négyes összetételét is befolyásolhatja.

„Úgy gondolom még nincs minden letisztázva a válogatási elvekkel kapcsolatban, így elképzelhető, hogy a májusi 18-i válogató után lesznek még „problémák”, amik komoly vitákhoz vezethetnek” – mondta Kovács.

A szövetség döntése alapján ugyanis a női szakágnál az alapelv, hogy az egyes 500 méteres versenyző nem indulhat párosban 500 méteren, egyébként lehetséges a duplázás az olimpián. A jelenlegi lebonyolítási terv alapján a hazai válogató első két helyezettje utazhat a duisburgi Világkupára, és ott döntik el, ki képviselheti Magyarországot Londonban az ötkarikás játékokon.

Ha a válogatót az egyik, a Vk-t a másik nyeri, akkor Szegeden „szétlövéssel” döntenek. Ez azonban számos kérdést vet fel. A jelenlegi terv alapján ugyanis azoknak a versenyzőknek, akik nem lesznek benne az első kettőben, nincs is több javítási lehetőségük.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, mi történik akkor, ha az első két helyezett valamelyikével véletlenül történik valami a Világkupáig?  Akkor ki indul helyette? És végül, amíg az egyik páros tagjai mondjuk egy válogatóval a kezükben ülnek hajóba, addig a másik párosnál lehet olyan versenyző, aki három hatalmas verseny (válogató, világkupa, szétlövés) terhével a karjaiban szál csatába.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr844486227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása