MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta: Sokkal tudatosabban készülök, mint négy éve

2012.05.12. 15:40 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

Kozák Danuta az elmúlt hetekhez hasonlóan Szolnokon készül a női kajak-válogatott több tagjával a május végi válogatóra és a londoni olimpiára. A még mindig csak 25 esztendős klasszisnak ez lesz a második olimpiája. Pekingből a női kajak négyes tagjaként szerzett ezüstéremmel tért haza.

„Ahogy közeledik a válogató időpontja, egyre izgatottabb vagyok. Azt nem mondom, hogy izgulok, de van bennem egy bizonyos versenydrukk. Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy mit tudok, és ezért akarok a hátralévő kevés időben is még jobb lenni” – mondta az ötszörös világbajnok kajakos.

Elismerte, mostanában többször előfordult vele, hogy elmerengett a semmibe – azt se hallotta, ha esetleg hozzá szóltak – és egyszer csak fújtatott egy nagyot. Amikor pedig megkérdezték, hogy mi történt, többnyire csak annyit mondott, éppen a válogatón volt.

„A mostani felkészülésem teljesen más, mint a négy évvel korábbi. Most sokkal tudatosabban készülök, minden apró részletre figyelek, míg Peking előtt teljesen más helyzet volt, hiszen olimpiai újoncként csak sodródtam az árral” – mondta a négy évvel korábbi és a mostani felkészülés közti különbségről a csinos kajakos.

Tisztában van vele, hogy valamennyijük számára létfontosságú az elkövetkezendő pár hét, hiszen ha nem úgy sikerül, ahogy eltervezték, akkor nem csak egy versen esik ki, de az egész év tönkre mehet. Ahhoz pedig nagyon sokat dolgoztak, hogy mindez kárba vesszen.

„Ilyenkor jobban figyelek magamra, de alapjaiban nem változik meg az életem. Ugyanúgy éles késsel vágom a kenyeret, és fagyit is eszem, de például hűvösebb időben megszárítom a hajam, miközben máskor ezt sokszor elhagyom” – mondta félig tréfásan. 

Mostanra már annyira olimpiai lázban vannak, hogy a hét elején a hűvösebb időben is alaposan felöltöztek, majd edzés közben sorra dobálták le magukról a felesleges réteget, annyira belemelegedtek a tréningbe.

Úgy véli az idei válogatási rendszer mindenki számára tiszta és korrektnek tűnik. Ha így marad, akkor senki nem reklamálhat, ugyanakkor, ha a versenyek előtt esetleg módosítanak – és ezzel valaki(k) jogosulatlan előnyhöz jutna(k), akkor majd kiderül, hogy még se jó.

A női kajakosoknál az egyes 500 méteres versenyző nem indulhat párosban 500 méteren, de tagja lehet a négyesnek, csak így lehetséges a duplázás az olimpián. A jelenlegi lebonyolítási terv alapján a hazai válogató első két helyezettje utazhat a duisburgi Világkupára, és ott döntik el, ki képviselheti Magyarországot Londonban az ötkarikás játékokon. Ha a válogatót az egyik, a Vk-t a másik nyeri, akkor Szegeden „szétlövéssel” döntenek.

Négyesben az első, május 18-20. közötti és a második, június 15-17. közötti olimpiai válogató egyes, illetve páros versenyszámaiban nyújtott teljesítmény alapján a kapitány állítja össze a négyes névsorát.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr354503251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása