MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Anyukám is jól teljesített

2012.08.22. 07:35 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kép 006.jpgKovács Katalin az előző két olimpiához hasonlóan, a londoni ötkarikás játékokat is egy arany, és egy ezüstéremmel zárta. Amíg Athénban és Pekingben a női kajak négyes tagjaként lett második és Janics Natasával párosban olimpiai bajnok, addig az angol fővárosban ez pont fordítva sikerült neki.

Szabó Gabriellával, Kozák Danutával és Fazekas-Zur Krisztinával magabiztosan nyerték a négyesek 500 méteres futamát, míg Douchev-Janics Natasával a németek mögött lettek ezüstérmesek. Ezzel nem sikerült nekik az a bravúr, hogy három egymást követő olimpián ugyanabban az összetételben nyerjenek meg egy számot.

„Kozák Danuta egyesben elért sikerében biztos voltam, tudtam, hogy nyerni fog. Láttam a felkészülését, láttam mekkora munkát végzett. A négyesben nagyon bíztam, de a páros miatt úgy érzem elveszítettünk egy aranyérmet” - értékelte a női szakág 500 méteres számait.

Kovács a negyedik olimpiáján vett részt, de mint elmondta, mivel a kajak-kenu pálya mintegy negyven kilométerre volt az olimpiai falutól, így teljesen elszeparálva voltak a többi sportolótól. Éppen ezért az egyik legnagyobb élmény számára az volt, amikor a négyes győzelme után a szurkolók közvetlen közelükbe kerültek, csak egy kerítés választotta el őket egymástól.

„Számomra felemelő érzés volt, hogy szinte remegtek az izgalomtól, és teljesen euforikus állapotban gratuláltak a győzelemhez. Nagyon jó érzés volt, hogy látszott rajtuk, mennyire velünk örülnek a húsz éve várt sikerre” – mondta a szurkolókról a háromszoros olimpiai bajnok.

Hazatérve édesanyja a megszokott rakott krumplival várta. Mint a harmincegyszeres világbajnok elmondta, mindig ezt kéri a nagy világversenyek után, hiszen anyukája remekül készíti. „Meg voltam elégedve anyuval, megint kitett magáért, ő is jól teljesített. Meglepetésként még madártejet is csinált nekem. Már nagyon hiányoztak az itthoni ízek” – mondta Kovács a szülői fogadtatásról.

Szüleinek – mint eddig legtöbbször – apróságokat hozott, melyeket olyan helyre tehetnek, ahova naponta többször odanézve is ő jut az eszükbe. Kovács elmondta, édesanyja – mint legnagyobb szurkolója – itthonról szurkolt és roppant büszke volt rá. 

Ez elkövetkezendő napokban még számos felkérésnek meghívásnak kell eleget tennie, és tisztában van vele, hogy ezzel tartozik mindenkinek, akik szorítottak érte. A későbbiekben kisebb nyaralás következik, egy közelebbi tengerparton, de sokat szeretne itthon is utazni, és kipihenni a felkészülés és az olimpia fáradalmait.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr744724786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása