MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin: Mindig kell keresni olyan dolgokat, amik előrébb viszik a teljesítményt

2012.11.08. 14:45 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kovácskozákpáros.jpegÚj rendezvénysorozatot indított el a Magyar Olimpiai Bizottság „(T)egyél minden nap azért, hogy bajnok lehess!” címmel. A sorozat célja, kétszázezer hazai utánpótlás sportolóhoz szeretnék eljuttatni a tudatos sporttáplálkozás fontosságát.

Az esemény fővédnöke Szabó Bence, a MOB főtitkára, kétszeres olimpiai bajnok vívó. A londoni Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálkozási felkészítője, a SportVitalitás által lebonyolított rendezvények mellé számos olimpiai bajnok, sportvezető, sportszövetség és intézmény állt be támogatóként. 

A rendezvénysorozat első állomására hétfőn a Ferencváros kézilabdacsarnokában került sor, ahol mintegy 250 utánpótlás sportoló gyermek és szülő vett részt.

Amint arról a MOB hivatalos honlapja is beszámolt, az eseményen számos olimpiai bajnok (Kovács Katalin, Kökény Roland, Gergely István), és élsportoló is megjelent, hogy jelenlétükkel kifejezzék támogatásukat a kezdeményezés iránt, illetve saját tapasztalataikat megosztva ebben is példát mutassanak az utánpótlásnak.

„Én a táplálkozással tudatosan négy-öt éve kezdtem foglalkozni, mert egy élsportolónak a kor előre haladtával mindig kell keresni olyan dolgokat, amik előrébb viszik a teljesítményét. A tudatos táplálkozás hatását nagyon hamar megéreztem nemcsak az eredményeimben, hanem a szervezetem reakcióiban is” - emelte ki a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin.

„Ha egy sportoló már gyermekkorban elsajátítja ennek alapjait, akkor felnőtt korára ez is az élete részévé válik, ezért fontos, hogy a sportoló gyerekek ezzel a tudatossággal nőjenek föl és válhassanak élsportolóvá.” – tette hozzá a harmincegyszeres világbajnok.

Az előadást a SportVitalitás dietetikusa tartotta, aki kifejezetten sportolók táplálkozására specializálódott az elmúlt években. Kovács Ildikóhoz, akit 2010-ben az Év dietetikusának is megválasztottak, közel 1000 felnőtt és utánpótláskorú élsportoló fordult már táplálkozási tanácsadásért.

"Magyarországon még csak mostanában kezdik felismerni az élsportolók, edzők, sportvezetők a tudatos táplálkozás jelentőségét, amely a fejlett országokban kb. egy évtizede a sportolók felkészülésének alapját jelentik” – mondta a hazai viszonyokról Kovács Ildikó

A sportolók dietetikai tanácsadásával foglalkozó SportVitalitás Kft. által szervezett események hetente, kéthetente követik egymást, amelyek mindegyikén vendégül látják majd az adott város neves élsportolóit.

A MOB és a SportVitalitás kapcsolata a londoni olimpiai felkészüléssel kezdődött, amelynek során a MOB orvos bizottsága megvizsgálta, majd támogatásáról biztosította a SportVitalitás táplálkozási programját, és ezzel a cég a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálkozási tanácsadójává vált.

A rendezvénysorozat összesen 20 helyszínt érint majd az alábbi klubok és városok bevonásával:

Budapest: UTE (november 26.), Honvéd, Vasas, MTK

vidék: Győr (november 20.), Debrecen, Eger, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Paks, Pécs, Sopron, Székesfehérvár, Szeged, Szolnok, Szombathely, Zalaegerszeg.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr114896880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása