MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta edz, és már túl van egy sikeres államvizsgán

2013.01.12. 16:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgKozák Danuta január 11-én ünnepli születésnapját, és talán nem is kért mást, csak minél előbb rendeződjön csapatkeresési mizériája. Mint ismert, a kétszeres olimpiai bajnok kajakos tavaly év végén szakított korábbi egyesületével a Budapest Honvéddal, azóta egyedül, párja irányításával készült

„Még tartanak a tárgyalások, az egyeztetések, de ezeket most már nem én, hanem az általam megbízott menedzseriroda végzi. Egyelőre nem szeretnék semmit mondani, az biztos, hogy a január 21-i héten lesz egy sajtótájékoztató, melyen minden kiderül, és minden kérdésre válaszolok” – mondta titokzatosan a klasszis sportoló.

(A pénteki sportnapilap szerint négy egyesület van képben, és a KSI, Szolnok, Vasas, Újpest négyesből a legutóbbinak van a legnagyobb esélye, hiszen a lila-fehérek az elmúlt időszakban leigazolták az egyaránt olimpiai bajnok tornász Berki Krisztiánt és az úszó Gyurta Dánielt is.)

Noha még két hét sem telt el az évből, Danuta egy jelentős sikert már így is maga mögött tudhat. Ezen e héten államvizsgázott, és remekül sikerült teljesítenie, négyest kapott. Mivel a szakdolgozata (a visszeres betegségek gyógyítása gyógynövénnyel) és annak megvédése is ötös lett, így ezt az akadályt is remekül vette.

„Jól teltek az ünnepek, elsősorban a családdal, de leginkább tanulással. Sok kis apróságot, valamint egy új szekrényt kaptam. Ami érdekes volt a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal nem sütöttem semmi különlegeset” – mondta a főzőtudományáról is „híres” versenyző.

Szilveszterkor azonban kiélhette konyhatündéri szerepét, hiszen malacot sütött, melyhez tört burgonyát és lencsesalátát készített. Az újévet otthon, családi környezetben töltötte, és ahogy eddig, úgy most se tette semmilyen fogadalmat az újévre vonatkozóan.

Izgalomból azonban az ünnepekre is jutott, hiszen unokaöccsét rotavírusos megbetegedéssel kórházba vitték, így érte aggódott, de mostanra szerencsére kedvenc rokona is rendbe jött.

„Folyamatos edzésben vagyok, de el kell ismernem, tavaly ilyenkor előrébb tartottam. Azonban nem nagy a lemaradásom, érzem, hogy kezdek izmosodni, egyre jobb formában vagyok. Jól megy a futás és a kondizás is, szerintem hamar utolérem magam” – mondta a londoni olimpián egyedüli magyarként két aranyérmet is nyerő Kozák.

Egyelőre nem foglalkoztatja, hogy az év fő versenyén, a duisburgi világbajnokságon milyen számban állhat rajthoz, mint elmondta, előbb a válogatón kell túl lenni, ahol először ki kell harcolni a részvételt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr225013953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása