MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta a Riói olimpiáig Újpesten folytatja

2013.01.23. 08:06 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_600_mti.jpgKozák Danuta kétszeres olimpiai bajnok kajakos kedden a 2016-os riói játékokig érvényes szerződést kötött az Újpesti Torna Egylettel. Kozák kiemelte, azért igazolt Újpestre, mert ott biztos, nyugodt szakmai hátteret és baráti közösséget tudnak neki nyújtani.

„Örülök, hogy ide írtam alá, és nagyon remélem, hogy itt is sikeres leszek” – mondta a londoni olimpiát két aranyéremmel záró kajakos, aki az alkalomhoz illüen lila hajgumival, lila telefonnal és lila órában jelent meg az ünnepélyes sajtótájékoztatón. Doma Gergő, a kajak-kenu szakosztály vezetője bejelentette, Kozák az újpesti női kajakcsapattal együtt, annak a Somogyi Bélának az irányításával készül, aki egyébként a magánéletben a párja.

Őze István, az Újpesti TE klubigazgatója elmondta, hogy másfél-két hónapos tárgyalás után állapodtak meg a kiváló kajakossal. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, nem foglalkozik azzal, hogy a Honvéd miért nem alkalmazta Kozák párját, ők megtették, nem jelentett gondot Somogyi szerződtetése, mert volt rá lehetőségük.

A megállapodás ünnepélyes aláírásán jelen volt Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere is, aki arról beszélt, nem lehet véletlen, hogy a tavalyi olimpiát és a paralimpiát figyelembe véve az UTE volt a legsikeresebb magyar klub, mert sokak számára tud olyan feltételeket teremteni, amelyek nyugodt felkészülést biztosítanak.

Az Újpest az elmúlt időszakban alaposan „bevásárolt, hiszen az elmúlt fél évben szerződött a klubhoz az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, a szintén londoni aranyérmes kajakos Dombi Rudolf, vagy az Év Sportolójának is megválasztott úszó, Gyurta Dániel.

"Mindez talán annak is köszönhető, hogy az önkormányzat és a klub között nagyon jó együttműködés alakult ki. Négyéves keretmegállapodást kötöttünk, amely kiszámítható és biztos feltételeket biztosít az UTE számára. Remélem, hogy ennek köszönhetően a klub hamarosan újra régi fényében tündökölhet majd" - tette hozzá a polgármester.

Storcz Botond szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, örül annak, Kozák Danuta megtalálta a klubját. "Ne feledjük, hogy egy olyan megbízható és jó klubhoz igazolt, ahol korábban már más versenyzők is szereztek olimpiai bajnoki címeket" - hangsúlyozta, majd az Urányi, Fábián kettőst és az 1992-es olimpiai aranyérmes női kajaknégyes tagjait említette.

Arról, hogy Somogyi Béla lett Kozák edzője, a kapitány elmondta, ő nem aszerint értékeli, hogy a párja vagy sem. „Ez mindenképpen egy új kihívás a számára, és csak utólag kapjunk majd meg a választ arra, hogy jó döntés volt-e. Ahogy én Danutát ismerem, egy nagyon öntudatos versenyzőről van szó, aki nem véletlenül nyert egyéni olimpiai bajnokságot, azt gondolom, hogy Bélával is fel tud majd készülni" – mondta a kapitány.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr185037150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása