MOL csapat Kajak Blog

Edzője szerint Kovács Katalint soha nem kell noszogatni

2013.03.18. 16:03 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_london.jpgKovács Katalin a kilencvenes évek közepe óta tagja a női kajak-kenu válogatottnak. Egész pontosan nem csak tagja, hanem meghatározó alakja. Jelenleg Sevillában készül az idei szezonra, és annak három – magyar versenyzőknek négy – legjelentősebb versenyére.

A májusi szegedi Világkupa, a júniusi portugáliai Európa-bajnokság és az augusztusi duisburgi világbajnokság ugyanis mindenki számára nagy kihívás, de a harmincegyszeres világbajnoknak és magyar riválisainak legalább ilyen fajsúlyú a hazai válogató is. Erről már többen elmondták, sokszor nehezebb megnyerni, mint egy világversenyt.

Az idei válogatási elvekről ugyan nem tudni, de minden bizonnyal a tavalyihoz hasonlóan, előbb egyesben kell bizonyítania mindenkinek, és csak ezután rakják össze a csapathajókat. 

A Honvéd klasszisa korábban már többször elmondta, még mindig szeret edzeni, legyen szó szárazföldi alapozásról, vagy vizes tréningről. Ezt megerősített edzője Csipes Ferenc is, aki a sportnapilapban beszélt elismerően háromszoros olimpiai bajnok „tanítványáról”.

Csipesnek jelenleg kevesebb a versenyzője, mint London előtt, hiszen akkor gyakorlatilag ő felelt az egész női szakágért. A Londonban egyedüliként két elsőséget begyűjtő Kozák Danuta és lánya Csipes Tamara, azóta távozott tőle, de elismeri, így is mindketten esélyesek lehetnek bármelyik világversenyen, több számban is.

Csipes így jelenleg minden energiáját Kovács Katalinra, Szabó Gabriellára és Groholy Orsolyára koncentrálja. Elmondta, a három kajakozó közül, még mindig Kovács Katalinban van a legtöbb lehetőség, annak ellenére, hogy már 37 esztendős. Csipes szerint ő az a kajakozó, akit soha nem kell noszogatni, távol áll tőle a motivációs hiány, így Rióban még bőven ott lehet a legjobbak között.

Természetesen kitért az elmúlt napokban legnagyobb port kavaró ügyre, Janics Natasa visszatérésére is. Véleménye szerint Janics feltűnése újra oszthatja a lapokat, de egyelőre még senki sem foglalkozik a versenyszezon szereposztásával.

Csipes örül Janics visszatérésének, mivel ő a sportág eredményességét tartja elsődleges szempontnak. Mint elmondta, így akár újra összeállhat a Kovács-Janics aranypáros, amely a Kozák-Szabó egységgel harcolva ismét a világ tetején tarthatja a magyar női kajak szakágat.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr755142519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása