MOL csapat Kajak Blog

Kozák Danuta klasszisát mindenki elismeri

2013.12.16. 07:42 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kozak_valogato_2013.jpgKozák Danutának az elmúlt hetekben számos meghívásnak kellett eleget tennie. Ez nem véletlen, hiszen idén is ő lett a legeredményesebb kajakos, így érthető, hogy az év végéhez közeledve többen is szeretnék neki elismerésüket kifejezni.

November végén az Év legjobb női kajakosának járó díjat vehette át az idén három világbajnoki címet gyűjtő, kétszeres olimpiai bajnok Danuta az MKKSZ gálavacsoráján. Sorozatban harmadszor lett az esztendő legjobb női kajakosa, hiszen a duisburgi világbajnokságon három aranyérmet szerzett. Ebből kettőt olimpiai számban. Ezzel a teljesítménnyel nemcsak a kajakosok között lett az év legeredményesebbje, hanem ő lett a 2013 legsikeresebb magyar sportolója.

Danuta elmondta, ezek az ünnepi pillanatok rengeteg erőt adnak a munkához, és kell is az ösztönző elismerés, hiszen nyakig benne van az őszi-téli alapozásban. Ezúttal külön kiemelte, mekkora megtiszteltetés volt számára, hogy az elmúlt évtizedek nagyjai előtt vehette át ezt a díjat, hiszen az estén velük voltak 1963, 1973, 1983, 1993 és 2003 kiemelkedő alakjai.

„De nem csak a november, hanem a múlt hét is igen mozgalmas volt számomra. Két szakosztály vacsorára is hivatalos voltam. Először a nevelő egyesületemnél a KSI-nél voltam meghívott vendég és az KSI év Női sportolójának választott Vad Ninettának adhattam át a díjat Szabó Gabriellával együtt” – mondta a múlt hét egyik fontos eseményéről az UTE klasszisa.

A másik szakosztály vacsorát a jelenlegi egyesülete az UTE tartotta a Mókus sörkertben. Itt abban a megtiszteltetésben volt része, hogy az ifi világbajnokságon arany érmet szerző négyes újpesti tagjait (Piller Szabina, Szabó Ágnes és Malcsiner Eszter) jutalmazhatta meg egy-egy szobrocskával.

Danutát azonban egy másik felkérés is érte, hiszen nagyszerű fotósorozat jelent meg róla a Presztizs sport legutóbbi számában. Az egyébként is roppant csinos kajakost ezúttal a Kopaszi gáton fotózták, divatos téli öltözékben.

A lap úgy írta le Danutát, olyan ő, mint a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep a filmvásznon – a saját műfajában világklasszis. Mindössze annyi a különbség, hogy amíg az amerikai színésznőnek Oscar-díjak, Danutának olimpiai és világbajnoki aranyérmek sorakoznak a vitrinjében.

„A Presztízs sport képekkel kapcsolatban nem tudok sokat mondani, talán csak annyit, hogy még októberben készültek a képek, és egy nagyon jó kis csapattal dolgozhattam együtt. Tischler Zoltán a fotós humorával remek hangulatot teremtett, igazán jó szombat délután volt, és örülök, hogy jól sikerültek a képek” – mondta Danuta.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr395694537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása