MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin átaludta a szilvesztert

2011.01.05. 18:18 | MolCsapatKajak | Szólj hozzá!

Kovács Katalin számára remekül telt a karácsony és a szilveszter is. A 29-szeres világbajnok a családjával töltötte a legtöbb időt, nem tudott betelni édesanyja töltött káposztájával, és a december 30-ai buli után szilveszterkor inkább aludt.

Kovács Katalin úgy tervezte, hogy az ünnepeket és a szilvesztert testvérénél Németországban tölti. Azonban szerettei meglepték őt, és ők utaztak Magyarországra, így itthon tudott összejönni az egész család.

„Szuper volt a karácsony, rengeteget tudtam pihenni és a családommal lenni, amire év közben elég kevés időm volt. Rengeteg ajándékot kaptam, mindenféle apróságtól kezdve a nagyobb dolgokig, és mindennek nagyon örültem” – mondta az éremgyűjteményét tavaly két vb-arannyal és egy ezüsttel gyarapító kajakos.

Beismerte, hogy amíg karácsony környékén ellen tudott állni a terített asztal sok finomságának, addig az újév első napjaiban nem tudott ellen állni édesanyja töltött káposztájának és bejglijének.

„Még tegnap is mentem „kunyerálni”, hogy a maradékból hagy kapjak még egy kicsit” – mesélte nevetve, azon a kérdésen viszont szinte „megsértődött, amikor megkérdeztük melyik a jobb bejgli. Úgy véli csak a diós a bejgli, a mákosat el se tudja képzelni, hogyan szeretheti valaki.

A finom falatok ellenére valószínűleg továbbra is tartja hibátlan alakját, hiszen az ünnepek között is edzett. Ennek köszönhetően a januári monotonnak mondható edzések - futás, úszás, konditerem – sem érik váratlanul, bár saját bevallása szerint elég kemények ezek a téli edzések.

Kovács a szilvesztert átaludta, mivel már egy nappal korábban, egy szuper buliban elbúcsúztatta az óévet. „Nem szeretem kifejezetten a szilvesztert, mert kötelező jókedvűnek lenni. Sokan szeretnek ilyenkor megőrülni és állatnak lenni. Én sokkal jobban szeretem a spontán bulikat”.

Szilveszteri fogadalmat se tett, soha nem is szokott. Ha valamit megfogad, akkor azt hirtelen elhatározásból teszi. Éppen ezért az idei évre sem tűzött ki semmilyen célt, szeretne minden versenyen a lehető legjobban szerepelni.

Ennek érdekében fárasztja magát mindennap, ezért megy februárban a dunavarsányi edzőtáborba is. Nem nagyon lazíthat, hiszen három hónap múlva Szolnokon már az első válogatót rendezik. Ezen pedig jól akar szerepelni, mert ez már egy esély a vb indulásra. Az pedig idén mindennél fontosabb, hiszen a szegedi világbajnokság egyben már olimpiai kvalifikációs verseny is.

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr212563170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása