MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin:Tényleg Feri az egyik legjobb edző a világon

2014.02.25. 13:44 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

kati_natasa_london.jpgAz elmúlt hét talán legjelentősebb sporthíre volt a kajak-kenu világából, hogy a négyszeres világbajnok Csipes Tamara hazatér és itthon folytatja pályafutását. A 25 esztendős klasszis 2012 őszén – miután nem sikerült kvalifikálnia a londoni olimpiára - döntött úgy, hogy Ausztráliában folytatja pályafutását.

Csipes elmondta, nagyon jól érezte magát kint Ausztráliában, ahol együtt készülhetett a legjobb ausztrál versenyzőkkel, ám kint rájött arra, az édesapja a legjobb edző a világon, és a folytatásban vele szeretne készülni. Úgy érzi szüksége van a közös munkára ahhoz, hogy eredményesen tudjon felkészülni az elkövetkező évekre.

Csipes Tamara hazajövetele ismét megmutatta, jó döntést hozott a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2012 őszén, amikor úgy határozott: nem adja ki a magyar világbajnokok versenyengedélyét. Csipes Tamara régi-új egyesületében, a Honvédban folytatja majd a felkészülését.

„Örülök, igazán fel vagyok dobódva, hogy Tamara visszajött, hiszen így ő lett a csapatunk 33 százaléka” – mondta félig viccesen Kovács Katalin utalva arra, hogy tavaly volt olyan időszak, amikor Csipes Ferenccel ketten készültek, így viszont már háromfős lesz a Honvéd.

Talán sokakat meglephet, hogy a háromszoros olimpiai bajnok magát is a csapat tagjának véli, hiszen jelenleg élete legboldogabb időszakát éli, júniusra várja ugyanis első gyermekét. Azonban Kovács úgy véli, mivel jelenleg sem állt le a mozgással, a szülés után hamar versenyképes lesz. Tervei szerint a jövő ősszel már el is kezdené az alapozást a 2016-os évre, melynek fő versenye a Rio-i olimpia.

„Azzal, hogy visszajött Tamara, edzésen is többet tudunk kommunikálni, mert eddig azért elég kevesen voltunk. Szomorkodhatnék is, hogy egy kőkemény ellenfél visszatért, de ez engem inkább feldob, még jobban motivál majd a folytatásban” – mondta a harmincegyszeres világbajnok.

A hamarosan anyai örömök elé néző versenyző jelenleg is lejár a Honvédba, de mostanában már „csak” 3-4000 métert úszik, és kisebb súlyokat emelget, valamint a nemrég üzembe helyezett új szobabicikliken teker.

„Én is azt gondolom, hogy tényleg Feri az egyik legjobb edző a világon. Ha nem tereli el semmi a figyelmét, és csak a munkára kell koncentrálnia, akkor biztos, hogy a legjobbat hozza ki a versenyzőiből” – mondta Kovács.

Neki pedig van összehasonlítási alapja, hiszen Csipes előtt egy másik nagyszerű szakemberrel, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal készült. Kovács szerint Kati néninél senki nem tudja jobban fanatizálni a versenyzőit, és nála mindenki úgy száll hajóba, hogy csak egy út van, az pedig az, hogy nyersz.

„Feri versenyzőkét is ilyen volt, mint edzőként, folyton járt az agya, és itt elsősorban technikai dolgokra gondolok. Folyton azt nézte, mit lehet bütykölni a hajón, mit lehet még variálni rajta, mivel lehet még tizedmásodperceket nyerni” – mondta jelenlegi edzőjéről Kovács. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr805832269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása