MOL csapat Kajak Blog

Kovács Katalin még élvezi a pörgést, ami körülötte van

2012.09.30. 14:00 | MOL Csapat | Szólj hozzá!

1008kovacskatalin00021_nagy_jpg.JPGNem sok szabadideje van Kovács Katalinnak, mióta háromszoros olimpiai bajnokként hazatért Londonból. Egymást érik a meghívások, felkérések, melyeknek a népszerű sportoló igyekszik megfelelni. Egy hétre – egy rövid nyaralásra – ugyan kiszakította magát az itthoni mókuskerékből, de az elmúlt héten is szinte minden napra volt jelenése.

A hét elején részt vett azon az ünnepségen, amelyen a XXX. nyári olimpiai és a XIV. paralimpiai játékokon érmet szerzett magyar versenyzőket tüntettek ki az Országház kupolatermében.  Amíg az olimpiai bajnok négyes tagjai első aranyérmük megszerzése után a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét (polgári tagozat) kapta meg, addig Kovács – harmadik aranyérme után - a Magyar Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal (polgári tagozat) elismerésben részesült.

„Amíg a többiek az olimpiai formaruhában voltak, addig én csak a blúzt tudtam felvenni, mert a szoknyám az augusztus 20-i Puskás Stadionban rendezett ünnepélyen szétszakadt” – mondta arról, miért volt a többiekhez képest másképp – egyébként roppant csinosan - öltözve.

Annak ellenére, hogy számtalan helyen kell megjelennie, továbbra is élvezi a „pörgést” ami körülötte van. „Sok minden történt velem az elmúlt hetekben, de nagyon jó érzés az, amikor elismerik az embert. Ennek köszönhetően az elmúlt héten, egy boresten és egy sajtbemutatón is részt vehettem. Ez utóbbin egy sonkaszeletelő világbajnokkal is megismerkedtem, ami nagy élmény volt számomra” – mondta a 31-szeres világbajnok.

A hét második felében újabb „kitüntetés” érte. A Magyar Diáksport Szövetség akciójában iskolai tornatermeket és sportpályákat neveznek el a londoni olimpia magyar érmeseiről. A magyar diáksport napja alkalmából tartott sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló XI. kerületi Petőfi Sándor Általános Iskola és Szakközépiskola tornatermét a háromszoros olimpiai bajnok kajakozóról, az intézmény egykori tanulójáról nevezték el. Az iskolákat az olimpikonok választják ki, egyúttal vállalják, hogy évente egyszer ellátogatnak oda, és a diákoknak testnevelésórát tartanak.

„Jó volt visszamenni egykori iskolámba. Büszkeséggel tölt el, hogy rólam nevezték el a tornatermet, annak pedig külön örültem, hogy az igazgatón, valamint egykori tanáraimon is láttam, hogy nagyon büszkék rám.” – mondta nem kis örömmel a hangjában a csinos sportoló. 

A bejegyzés trackback címe:

https://molcsapat-kajak.blog.hu/api/trackback/id/tr284810884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása